Novak Đoković
EPA-EFE/ANDY RAIN
Novak Đoković

EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Australijan open će se definitivno održati, sa minimalnom promenom datuma početka i kraja, a uveliko se priča i piše o tome šta će uraditi Novak Đoković, koji će izvesno doći da brani pehar osvojen lane. Svetski broj je u Njujorku tokom US Opena boravio u privatnoj kući, a u Melburnu se već pitaju da li će to biti slučaj i na Australijan openu.

Ko će osvojiti pehar u Melburnu?

 

- Biće zanimljivo videti šta će uraditi Novak Đoković jer je na US Openu bio u privatnoj kući. Dozvilili su mu neku vrstu posebnog balona, on je iznajmio kuću, morao je sve da uredi po pravilima i prilagodi je kovid uslovima. Nadavno, to ga je koštalo, ali on ima novca. Mnogo igrača voli da živi u kućama i tamo boravi sa svojim timovima. Biće to pomalo neobičan osećaj posle svega - izjavio je za "Skaj Sports" radio poznati australijski trener Rodžer Rašid.

Veruje se da su čelnici turnira već kontaktirali branioca trofeja. Novak je i tokom ATP Tur finala u Londonu pominjao značaj toga da igrači tokom dvonedeljnog karantina imaju mogućnost da nesmetano treniraju i kako stvari stoje, to će im biti omogućeno. Posle dvonedeljnog karantina moći će da igraju i pripremne turnire, kad i na koje, videćemo po objavljivanju zvaničnog kalendara takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: