Novak Đoković
EPA-EFE/SRDJAN SUKI
Novak Đoković

EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Svetski broj jedan, Novak Đoković, je imao mnogo izazova pred sobom u životu, a kroz šta je sve prošao on sa svojim bližnjima to najbolje zna.

Prilikom jednog treninga na Rolan Garosu, Novak je izdvojio vreme da popriča sa svojim fanovima, a jedan od njih mu je postavio veoma odlično pitanje!

Fabio iz Dablina ima svoju Instagram stranicu na kojoj se uglavnom nalaze mladi teniseri koji bi jednog dana hteli da postanu profesionalci, on je zamolio Đokovića da mu da jedan savet koji bi svetski broj jedan voleo iznova i iznova čuti kad bi opet imao 14. godina.

Usledio je fantastičan monolog koji se ne odnosi samo na tenis nego i na život!

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer i Novak Đoković

profimedia

"Prva stvar je da treba imati razumevanja i da sve vreme treba imati konekciju sa emocijom koja te je pokrenula da igraš tenis! To se pogotovo odnosi kada ti je teško, nisi raspoložen da vežbaš a uz to se mučiš da nađeš motivaciju. Možda izgubiš mečeve i onda odjednom ne razumeš da li uopšte ima smisla to što radiš, kad nisi u mogućnosti da postigneš tvoje životne ciljeve brzinom kojom si naumio. Zato je veoma važno da se podsetiš, a još bitnije da se okružiš ljudima koji će te podsetiti i ohrabriti. Da te podsete tvojih kvaliteta koje poseduješ, tvog sna i razloga zašto si započeo tu emociju, tu čistu ljubav prema igri" - krenuo je Đoković svoj monolog dok su ga sa pažnjom slušali Fabio i ostali navijači, a onda je nastavio sa još snažnijom porukom:

"Mislim da će vas to naterati da nastavite u najtežim trenucima! Veoma je bitno da imate veći motiv od osvajanja trofeja, jer je važno razumeti kako tenis i život na putu utiče na rast vašeg karaktera i razvoj kao čoveka! Na kraju dana, možete da igrate tenis do neke 30. ili 35. godine, ali nakon toga treba nastaviti živeti život, proživeti ga u potpunosti! Zbog toga je tenis veoma važna osnova koju treba da organizujete na način na koji vam dozvoljava da budete svoja najbolja verzija i to ne samo kao teniser, već kao ljudsko biće. To je balans između ta dva, danas svi žele da pobede, svi znaju da moraš da treniraš jako, da moraš da se oporaviš, svi znaju da moraš dobro da jedeš, da spavaš, da misliš pozitivnim mislima i da se ohrabruješ! To vam je dato, to je moranje! Zato na kraju dana morate da razumete veću sliku, gde ste pošli i ko postajete u procesu igranja tenisa!