Serena Vilijams
Tanjug
Serena Vilijams

Tanjug

Serena Vilijams , Foto: Tanjug

On je pobedila Lauru Sigmund sa 2:0 (6:1, 6:1), sasvim očekivano. Međutim, to nije razlog zašto su svi gledali u Serenu.

U pitanje je bila garderoba u kojoj je igrala. On je na teren izašla sa jednom "golom" nogom u kompletu koji je na sebi imao jarke boje, poput roze i narandžaste i plave

Svoj stil oblačenja ona je posvetila čuvenoj atletičarki, njenoj sunarodnici, Grifit-Džojner.

- Bila sam inspirisana s Grifit-Džojner, koja je bila jedna od najvećih atletičarki u istoriji, a gledala sam je dok sam odrastala. Njen modni ukus bio je fantastičan i Najk je ovaj kostim napravio po ugledu na Flo-Jo. Ovo je u njenu čast. - rekla je ona.

Grifit je upisana u istoriji atletike kao najbrža žena ikada, ona i dalje drži rekord na 100 metara, tu stazu pretrčala je za neverovatnih 10.49 sekundi. Osim toga, drugi i treći rezultati ikada viđeni u ženskoj konkurenciji takođe pripadaju njoj.

Osim sjajnih rezultata, Grifit je bila poznata po načinu oblačenja tokom svojih nastupa. Nije želela klasičnu opremu kao ostale atletičarke, koristila je drugačije boje i drugačije krojeve, ne bi li pokazala kako je ona zapravo drugačija.

Nažalost, preminula je u snu 1998. godine. Tačan razlog nije otkriven, ali sumnja se na preveliku dozu nedozvoljenih supstanci.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još:

Komentari (1)

Djoka

08.02.2021 20:15

Da li je njen uzor ona šampionka koja je priznala da je uzimala doping? Iver i klada idu zajedno.