Cicipas - Đoković
(AP Photo/Andy Wong)
Đoković - Cicipas

(AP Photo/Bernat Armangue)

Đoković - Cicipas, Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)

Mladi Grk je pravi ambasador svoje zemlje, koja nema toliko bogatu tenisku tradiciju.

NA OVU TEMU:

Na pitanje koliko se ugleda na Novaka Đokovića, koji ujedno ponosito predstavlja Srbiju gde god da se pojavi, tvrdi da je drugi teniser sveta izuzetan primer svima:

"Novak je sjajan ambasador našeg sporta, ali i svoje zemlje. Iskreno, ne znam koliko je uticao na razvoj tenisa u Srbiji i na decu da počnu da se bave ovim tenisom, ali sam siguran da je mnogo uticao. Trudim se da utičem na razvoj tenisa u Grčkoj, da deca počnu da se bave ovim sportom i nadam se da uživaju gledajući moje mečeve. Za mene je velika sreća što sam na ovom turniru, na ovom terenu i što mogu da budem ambasador moje zemlje", rekao je Cicipas koji protiv Đokovića ima izjednačen skor po dve pobede i dva poraza u međusobnim duelima.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Stefanos Cicipas, Foto: AP Photo/Michel Euler

Kako je odlučio da se skloni sa društvenih mreža, tako je sledio njegov nagli napredak. Stefanos je istakao da je ponosan na svoje životne odluke, koje su ga dovele do trofeja:

"Ponosan sam koliko sam kontantan, koliko sam sazreo i doneo neke zrele odluke koje su dovele do pozitivnih rezultata. Mudriji sam i poručio bih svima da veruju u sebe i donose prave odluke".

 

Fenomenalno finale u Londonu! Tri seta, dva taj-brejka i preokret Stefanosa Cicipasa! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ F.R. DATUM I VREME: 17.11.2019. 21:51 - 17.11.2019. 22:20 Svaka čast obojici! Stefanos Cicipas, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER Stefanos Cicipas je osvojio završni turnir u Londonu pobedom nad Dominikom Timom sa 2:1 (6-7 (6-8); 6-2; 7-6 (7-4)), posle dva sata i tridesetpet minuta! Pravi rat je viđen u prvom setu.

BONUS VIDEO:

Mitrović: Zaslužili smo pobedu protiv Ukrajine