Endi Marej i Fabio Fonjini u žučnoj raspravi
Prinscreen Twitter / Joe Hackman
Endi Marej i Fabio Fonjini u žučnoj raspravi, Foto: Prinscreen Twitter / Joe Hackman

Fabio Fonjini plasirao se u treće kolo Masters turnira u Šangaju, pošto je savladao nekadašnjeg prvog igrača sveta Endija Marija sa 7:6 (7-4), 2:6, 7:6 (7-2) uprkos tome što je Škot dvaput servirao za meč u trećem setu.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je igrao meč u tri seta sa Londerom u ponedeljak, Škot deluje fizički odlično, pravi brejk u ranoj fazi drugog seta, a onda Fonjini u svom stilu prepušta set nonšalantno igrajući do kraja.

U odlučujućem setu borba se rasplamsala do kraja – Fonjini se konstantno svađao sa sudijom, i kad treba i kad ne treba, obojica su iz rukava izvlačili neverovatne udarce, a Mari je napravio brejk za 5:4.

Međutim, tada se Italijan probudio i uzvratio ribrejkom. Na 5:5 je drama dostigla kulminaciju kada je Fonjini viknuo Mariju “na lopti“, tj. kada je Endi trebalo da udari volej. Pogodio je Škot, ali krenula je i verbalna i borba gestovima između igrača u gemu koji je Mari na kraju dobio i ponovo servirao za meč.

Na pauzi je Mari rekao Fonjiniju da “to radi na svakom meču, nezavisno od toga ko mu je protivnik“, a potom je rekao Italijanu da “umukne“ dok je Škot razgovarao sa sudijom.

Nije tu bio kraj, ponovo je Fonjini pronašao dobre riterne, ali i Mari nije ubacio dovoljan broj prvih servisa – nije stigao ni do meč lopte, a na prvoj brejk lopti je Škot poslao loptu daleko u aut.

Poznato kada će Novak igrati prvi meč u Šangaju!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 08.10.2019. 15:46 Nagradni fond Mastersa u Šangaju je 8.300.000 dolara. Novak Đoković, Foto: EPA/Kiyoshi Ota Posle osvojenog ATP turnira u Tokiju, Novaka Đokovića očekuje novi izazov, a to je odbrana trofeja na Masters turniru u Šangaju.

Na kraju je u taj-brejku bilo 7-2, na mreži nije bilo problema pri pozdravu, a Mari se posle još malo žalio sudiji.

BONUS VIDEO:

Slobodan Urošević nije želeo da priča o spornim detaljima na utakmici sa Voždovcem! Zna razlog kraha