Novak Đoković, Hrvatska, Srbija
Alo/Marko Metlaš
Novak Đoković, Hrvatska, Srbija

Alo/Marko Metlaš

Novak Đoković, Hrvatska, Srbija, Foto: Alo/Marko Metlaš

Adrija tur će biti spektakularni serijal turnira širom bivše Jugoslavije. Novak Đoković će u ponedeljak otkriti sve detalje, ali se već naziru i svi učesnici i ko će gde igrati. Prva stanica na putu Adrija tura biće Beograd (13. i 14. jun). Posle toga sledi Zadar (20. i 21. jun), gde sa nestrpljenjem očekuju dolazak Novaka i družine, a najavljen je dolazak novih kandidata, konačan spisak će saopštiti Novak u ponedeljak na konferenciji za medije.

Izvestan je dolazak Marina Čilića makar na jedan turnir.

- Obećao sam Novaku da ću igrati u Zadru - izjavio je Čilić za hrvatske "Sportske novosti", koje su Adrija tur najavili kao "megaspektakl".

I Borna Ćorić je istakao želju da zaigra, tako da se selidbom na Zapad očekuju i dodatna pojačanja.

Hrvatsku će sedam dana kasnije zameniti Crna Gora (27. i 28. jun), međutim, tu je i najveća nepoznanica budući da se i dalje ne zna u kojem tačno gradu će se igrati. Stidljivo se provlači ime Miloša Raonića, koji bi prvi put mogao da zaigra u zemlji u kojoj je rođen, međutim zvaničnih informacija još nema. 

Zatim je na redu Banjaluka (3. i 4. jul) koja zasigurno sa nestrpljenjem iščekuje najveći teniski spektakl u istoriji. Tu se, inače, svake godine održava i ATP čelendžer pod nazivom Srpska open, ali to ne može da se poredi sa dolaskom vrhunskih asova poput Đokovića, Dominika Tima... Novaku ovo neće biti prvi put da igra u Banjaluci, budući da su on i Troicki 2009. igrali, takođe, egzibicioni meč pred više od 4.000 gledalaca u dvorani "Borik". Šlag na tortu Adrija tura biće egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura, tenisera iz BiH. Pretpostavlja se da će uz Novaka i Viktora na nekom od turnira igrati i još neki srpski teniser.