Novak Đoković
youtube/ Changa Manga
Novak Đoković

AP Photo/Bernat Armangue

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Autorka ovog ostvarenja je Poljakinja Zuzana Žižak, a ona je ovaj animirani film napravila 2015. godine u sklopu diplomskog rada kada je završavala master studije na londonskom Univerzitetu umetnosti.

"Dugo sam njegov fan, ali nisam shvatila koliko je njegova karijera dobra osnova za scenario dok nisam počela da studiram u Londonu. Tad sam videla da možemo da napravimo odličan animirani film", rekla je tada Žižak.

Bilo joj je potrebno šest meseci da završi ceo film, a posebno joj je bilo interesantno što Đoković ne dolazi sa Zapada:

"Bila sam dirnuta time što Đoković nije došao sa Zapada i samim tim mu nije data šansa koju možda drugi igrači imaju, ali je uspeo da postigne ciljeve, uprkos svim teškoćama sa kojima se suočio, među kojima su i teška ekonomska situacija i bombardovanje", rekla Zuzana za Tanjug.

Jeleni se posebno svideo film koja joj je ponudila priliku da razvija svoje ideje, jer joj se svidela njena kreativnost.

U filmu je prikazano Đokovićevo detinjstvo, ljubav prema tenisu, kao i trenuci bombardovanja Srbije i njegova želja da postane najbolji igrač sveta.

Ona je ostala veliki navijač Novaka i posle svih ovih godina, a sam Đoković joj je ukazao poverenje da baš ona ilustruje knjigu koju je Srbin objavio posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine!