Dražen Petrović i Novak Đoković
Youtube printscreen
Dražen Petrović i Novak Đoković

Youtube printscreen

Dražen Petrović i Novak Đoković, Foto: Youtube printscreen

Biserka Petrović se prvo dotakla najtužnijeg momenta u njenom životu - pogibije Dražena dok je bio u punom naponu snage i vrhuncu košarkaške karijere.

"Bilo je to oko 22 časa... Spremali smo se za spavanje u Draženovom stanu na 14. spratu. Tog dana posle podne nas je nazvao sa aerodroma u Frankfurtu, rekao je da je poslao prljavu odeću i da će doći za dva dana. Javila sam se, mislila sam da on zove. Ženski glas je upitao da li je to stan Petrović. Bila je to Makedonka, prevodilac, slabo je govorila hrvatski. 'Vaš sin je poginuo', rekla je. Te reči... Ne znam kako sam ih preživela. Krenula sam prema terasi, u tim trenucima ne možete da kontrolišete telo. U šoku ste i mozak reaguje drugačije. Moj suprug Jole je bio prisebniji, uhvatio me je, sprečio najgore i spasao me. Hvala mu, jer sada mogu da odradim sve za Dražena. Da mit o njemu nastavi da živi. Da ono što je uradio u kratkom životu ostane zapisano kako dolikuje, da se prepričava generacijama. I to me je održalo", kaže Biserka za "Kurir" i nastavlja:

"Godinu dana nakon tragedije Vlade Divac me je tako zagrlio da reč nije mogao da progovori. I sada se naježim kada se setim toga", kaže majka čuvenog košarkaša.

Tvrdi da su Dražen i Novak nešto najbolje što je Balkan ikad stvorio:

"Nole kao da je izašao iz moje kuće, teško mi je kada je povređen, kada se loše piše o njemu. I Đoković, poput mog sina, daje sve od sebe na terenu. Njih dvojica su najjači sportisti na Balkanu u istoriji", dodaje Biserka.