Dražen Petrović i Novak Đoković
Youtube printscreen
Dražen Petrović i Novak Đoković

Youtube printscreen

Dražen Petrović i Novak Đoković, Foto: Youtube printscreen

Srpski as je trebalo da se upozna sa Draženovom majkom Biserkom, te obiđe njegov spomenik i stan, odnosno, spomen sobu u Preradovićevoj ulici. Ipak, kako sada stvari stoje Novak će ovu posetu odložiti za neku drugu priliku, ali ne i upoznavanje s majkom slavnog košarkaša.

"Istina je, takav je bio plan. Iskrslo je nešto, tako su meni javili. Novak je imao neke druge obaveze pa sada čekam da se dogovorimo. Ako ništa drugo, i on do petka ne dođe u Šibenik, idem ja u Zadar", ispričala je Biserka Petrović za "24sata.hr".

Obilazak Muzeja Dražena Petrovića u Zagrebu sprečio je korona virus i zemljotres u prestonici Hrvatske.

"Svi sportisti su veliki ljudi, ja ih tako gledam. Oni dele svoje bogatstvo s drugima, oni ga ne čuvaju za sebe. Svaki put kada Novak pobedi, naš muzej mu pošalje čestitku mejlom. To radimo i s drugim sportistima, našim rukometašima, fudbalerima, ma svima. To radim zato što na sport ne gledam odvojeno, ne gledam samo na košarku ili samo na tenis, gledam na sve zajedno kao celinu i tako učim sve koji rade kod nas u muzeju. Tako će biti dok sam ja živa, a posle", rekla je ona.

"Moram reći da mi je Đoković baš pri srcu jer se ponaša tako veličanstveno, voli ljude, bili smo gosti njegovih roditelja kada se igrao fajnal-for Evrolige u Beogradu. Od tada smo stalno u vezi. Prava sportska porodica. I roditelji koji prate svoju decu tako da im nije novac na prvom mestu nego jedna osobina da se ljudima ipak da nešto pozitivno", kazala je ona.

Podsetimo, Dražen je poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na auto-putu nedaleko od Ingolštadta, u 28. godini života, kada se automobil u kojem se nalazio zakucao u kamion.