Anastasija Potapova
AP Pavel Golovkin
Anastasija Potapova

AP Pavel Golovkin

Anastasija Potapova, Foto: AP Pavel Golovkin

Pred ovom lepoticom, rođenom pre 18 godina u Saratovu, otvorila se lepa perspektiva. Prva asocijacija na ruski ženski tenis svakom ljubitelju "prebacivanja loptice preko mreže" svakako su Marija Šarapova i Ana Kurnjikova, a sada imamo i, kažu, njihovu naslednicu po lepoti, seksipilu i talentu, Anastasiju Potapovu (18).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Smiling cuz it’s Friday 13th???

A post shared by ANASTASIA POTAPOVA? (@anapotapovaa) on Dec 13, 2019 at 1:13am PST

Reč je o bivšoj najboljoj juniorki sveta, šampionki Vimbldona za uzrast do 16 godina, koja je već stigla i da debituje na jednom od turnira "velike četvorke", na Vimbldonu 2017, kada je premašila očekivana i plasirala se u glavni žreb pošto je "upala" u kvalifikacije sa "vajld kardom".

Ona od tada, konstantno beleži rast na WTA listi. Prethodne godine igrala je na sva četiri Grend Slema, samo na US Openu se nije plasirala u drugo kolo, što joj je, uz niz dobrih rezultata na ostalim turnirima, pomoglo da se pozicionira među 100 najboljih igračica sveta (trenutno 90. na WTA listi).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

??☀️

A post shared by ANASTASIA POTAPOVA? (@anapotapovaa) on Jul 28, 2019 at 7:56am PDT

Ono što njene mečeve čini atraktivnom za širu publiku je sama njena pojava, koja nikoga ne ostavlja ravodušnim. Navijači će je uskoro videti na terenu, i to protiv najteže moguće rivalke u prvoj rundi Australijen Opena, Serene Vilijams.

Žreb nije pomazio lepu Ruskinju, amerikanka važi za apsolutnu favoritkinju, ali nema sumnje da će sve oči tog dana biti uperene u nju bez obzira na igru i rezultat.