Novak Đoković
AP Photo/Frank Franklin II
Novak Đoković

AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Legenda belog sporta Roj Emerson osvajač je 12 grend slem titula u singlu, 110 pehara na ATP turnirima i osam Dejvis kupova, trenutno sarađuje sa Novosađaninom Borisom Bošnjakovićem, bivšim trenerom Dejvis kup reprezentacije Srbije, u Gštadu gde vode jedan prestižni teniski kamp. Upravo su odatle Emerson i Bošnjaković govorili o poslednjem grend slemu u godini, US Openu, kao i njihovim očekivanjima za prvog reketa sveta Novaka Đokovića.

Navijač mu tražio peškir, a onda je Australijanac uradio nešto od čega ćete povratiti! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019. 21:15 Ovo više nema veze sa sportom. Nik Kirjos, Foto: EPA-EFE/JASON SZENES Dokle više, svi teniski fanovi se pitaju već jako dugo! Dokle više trpeti sve ono što Kirjos radi kako van terena, a posebno na njemu. AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019.

Prvi je govorio Emerson, koji ne predviđa bilo kakvo iznenađenje u finalu "Flašing medousa".

- Teško je predvideti rezultate, ali će za titulu igrati Đoković, Federer ili Nadal. Oni su trojica najboljih tenisera na svetu, posebno kada dođu na red grend slemovi, a u igri na pet setova oni najbolje znaju kada i kakve poene da odigraju - počeo je Emerson.

Konstatovavši da su Đoković, Nadal i Federer favoriti u petosetnim mečevima, Australijanac se osvrnuo na prednosti koje Srbin ima nad svojim protivnicima.

- Mečevi na pet dobijenih setova su jedna, a oni na tri dobijena potpuno druga stvar. Novak je odličan taj-brejk igrač, tako da se u takvim mečevima on nalazi u prednosti i od njega očekujem da svaki takav duel dobije - nastavio je čovek koga je upravo Đoković svrgnuo sa pedestala osobe sa najviše titula na Australijan openu.

Rod Lejver i Roj Emerson

AP Photo/Mark Schiefelbein

Rod Lejver i Roj Emerson, Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Govorio je Emerson i o potencijalnim protivnicima najboljem teniseru na planeti.

- Đoković će bez problema stići do četvrtfinala, ali ga tamo čeka pravi izazov. Ako Medvedev stigne do te faze, on bi mogao da bude mirođija u Đokovićevoj čorbi, ali ipak očekujem da Novak ovaj meč reši u svoju koristik, posle čega bi ga najverovatnije čekao Rodžer Federer. Federer je verovatno trebao da pobedi na Vimbldonu, ipak je imao dve meč lopte, ali je Đoković i tada pokazao svoj kvalitet. Njihov susret bio bi fascinantan. Od Nadala očekujem da iz svog dela žreba izroni kao finalista, tako da su pred Đokovićem monumentalni izazovi na ovom turniru. Razlika između Đokovića, Federera i Nadala je toliko mala da ako promašite promašite prvi servis, možete da izgubite meč zbog toga - dodao je Emerson.

Neviđena scena na terenu, sudija OPSOVAO Kirjosa! Publika nije mogla da veruje šta se desilo! (VIDEO)

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019. 18:32 Ponovo pravi probleme. Nik Kirjos, Foto: AP Photo/Charles Krupa Australijanac je dobio meč posle nešto više od dva sata igre, 6:3, 7:6 (1), 6:4 i sada ga očekuje susret sa Francuzom Antoanom Oangom. Kirjos je bukvalno bio poslednji teniser koji se plasirao u drugu rundu.

Kada ga je već istakao kao glavnog favorita, Australijanac je morao i da obrazloži zašto upravo Noleta smatra najboljim na svetu.

- U ovom trenutku Novak ima 32 godine, dok su njegova dva glavna rivala starija. Kada pređete tridesetu, stvari počinju da govore za sebe, ali pored svega toga treba istaći da je Đoković jako dobar igrač. Ukoliko ostane posvećen, Đoković može da osvoji još mnogo grend slemova, tako da smatram da ima veliku priliku da postane možda i najbolji svih vremena. Nije lako održavati svoju ljubav prema igri, kao ni želju da svaki trening odrađujete na maksimalnom nivou. Dolaze mlađi i gladniji, žele da vas pobede, ali trenutno svakako ne mogu ni da primirišu Đokoviću - zaključio je Emerson.

Novak Đoković

AP Photo/Adam Hunger

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Adam Hunger

O Đokoviću i njegovom putu ka finalu govorio je i Bošnjaković.

- Novak je u proteklih godinu dana pokazao svima da je dominantan i osvojivši 4 od poslednjih 5 grend slemova, a pogotovo načinom na koji je osvojio Vimbldon, dokazao svima da je zasluženi broj 1 i veliki favorit na US Openu. Danil Medvedev je trenutno u najboljoj formi ulazeći u ovaj turnir, sa nekoliko finala ovog leta i osvojenom titulom u Sinsinatiju gde je savladao i Novaka. Medvedev je zadao dosta poteškoća Novaku u Australiji ove godine, tako da mislim da bi on mogao da bude potencijalna prepreka u četvrtfinalu, ali do tada treba još dosta mečeva da se odigra, a Medvedev je imao naporno leto i videćemo da li će fizički biti ugrožen do tada i u tom potencijalnom duelu. Naravno tu su i potencijalni dueli sa Federerom u polufinalu i Nadalom u finalu koji je uvek zanimljiv i nepredvidiv, kao i nezahvalni za prognozu. Ali, ubeđen sam da je Novak trenutno za nijansu na višem nivou od te dvojice. Nadamo se da ćemo videti i duel Lajovića ili Kecmanovića sa Đokovićem, što bi bilo sjajno za srpski tenis – nadovezao se bivši Đokovićev pomoćni trener.

PROČITAJTE JOŠ:

Za kraj Bošnjaković je pružio i analizu američkog grend slema, kao i igrača koji se najbolje snalaze u Njujorškim uslovima.

- Njujork je poznat po atmosferi za vreme noćnih mečeva i energiji koja se oseti u velelepnom Artur Eš stadionu koji prima preko 23.000 posetilaca. To je nešto neopisivo i značajno za svakog igrača koji ima priliku da to iskusi. Vreme je jako toplo i sparno u Njujorku u ovo doba godine, čak su i kiše moguće i samim tim često dolazi do izmene rasporeda, što moze negativno da se odrazi na neke igrače i da u neku ruku poremeti kvalitet mečeva i turnira. Nadamo se da do toga neće doći i da će ovo biti sjajan turnir. Mislim da uslovi podjednako odgovaraju svoj trojici igrača u vrhu i da ih samo nijanse dele. Medvedev igra jako dobro na betonu i u ovakvim uslovima. Poslednji član prve petorke Dominik Tim se generalno ne snalazi najbolje na betonu u odnosu na ostale igrače u vrhu, što smo i videli. Iz Top 10 bih izdvojio Zvereva kao opasnog igrača koji može u bilo kom trenutku da se vrati u formu i ugrozi vodeću trojicu – završio je Boris Bošnjaković.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!