Marat Safin
youtube/JOTennisVid
Marat Safin

youtube/JOTennisVid

Marat Safin, Foto: youtube/JOTennisVid

Prema njegovom priznanju, ruski teniser Marat Safin je u finalu Australijan Opena 2002. godine protiv Tomasa Johansona, odigrao meč u alkoholisanom stanju!

PROČITAJTE JOŠ:

Rus koji je uspeo da osvoji dva Grend slem trofeja (Australian open i US open), da je bio posvećeniji ovom sportu sigurno je da ne bi ostao na "svega" dva najveća trofeja!

Koliko je bio neozbiljan najbolje svedoče reči Danijela Kelerera, tenisera koji je 2011. godine dobio doživotnu suspenziju! Upravo je on otkrio kako je Safin imao veliki uticaj da se njegova karijera na takav način završi:

"Počeo sam da pijem alkohol sa 24 godine i to kada sam video Marata Safina kako pije pred finale Australijan opena. Tada sam pomislio kako ne mogu da uđem u najboljih 150 na ATP listi, a on igra finale u Melburnu i ne može da hoda koliko je pijan. Znao sam da neće pobediti u finalu neverovatno koliko je bio pijan, kao da je već proslavio osvajanje titule na Australijan openu" - ispričao je Kelerer, a prenosi španski “As”.

Safin je dobio prvi set u tom finalu 2002. godine - 6:3, ali je kasnije Tomas Johanson došao do preokreta i velikog uspeha - 4:6, 4:6, 6:7.

BONUS VIDEO 

Prazan stadion u Viljnusu

 

Komentari (1)

Драган Гиљен

19.10.2019 14:43

Сафин је легенда!