Roni O Saliven
twitter/theGOAT2027
Roni O Saliven

Nigel French/PA via AP

Roni O Saliven, Foto: Nigel French/PA via AP

Legendarni Roni O'Salivan i posle 20 godina nosi epitet najboljeg snuker igrača na svetu! 

Osvojio je 19 velikih trofeja, a nada se da će osvojiti i treći UK šampionat zaredom! Ovaj Englez je imao sjajnu godinu iza sebe, a govoreći o svom uspehu uporedio se sa velikanima iz drugih sportova!

Osvrnuo se na Tajgera Vudsa i članove "velike trojke" u tenisu: "Konzistentnost je ključ" - rekao je Salivan!

"Sve što vas vezuje sa doslednošću je veoma kul, što znači da je urađeno tokom dužeg perioda. Osvojio sam mnogo velikih turnira gde je prisutan veliki pritisak! Mislim da je moj uspeh među najboljima što bilo ko u sportu može da postigne. Najbolji način da procenite svoju karijeru je da uporedite sa drugima. Pogledam Rodžera Federera i Tajger Vudsa i vidim da idu na velike turnire u tenisu i golfu! Mi imamo tri velika turnira, dok oni imaju četri, ali ja sam duže trajao, što čini moj rekord ne baš dobrim!" - prokomentarisao je Salivan svoj uspeh i uporedio ga sa nekim od najvećih sportista!

Englez je potom otkrio da li prati druge sportove, a odgovor je bio veoma interesantan!

"Nisam radio matematiku, zato što sam igrao sport! Pogledam manje uspešnije igrače u sportu i vidim ih kao ekvivalente igrača u snukeru koji su niže na listi (kao što ima ATP lista, tako ima i u snukeru), pa se onda zamislim: 'Nemam vremena da gledam te ljude'" - rekao je Saliven koji uživa da gleda "veliku trojku":

"Želim da gledam nekog ko obavlja posao. Ne bih gledao tenis ako ne igraju Federer, Đoković ili Nadal . Ne bih gledao fudbal ako Mesi ne igra i ne bih gledao golf bez Tajger Vudsa. Samo promenim kanal na nešto drugo!"