Novak Đoković
FOTO EPA
Novak Đoković

FOTO EPA

Novak Đoković, Foto: FOTO EPA

U poziciji, maltene autsajdera na najpoznatijem Gren slemu sveta, Nole je polako ali sigurno krčio sebi put do finala šokiravši planetu osvajanjem pehara.

Pre nekoliko sezona, ta titula bila bi gotovo nešto što se podrazumeva od Đokovića, ali mnogo toga promenilo se poslednjih meseci.

Veći deo fanova već ga je otpisao za nove pehare, a on ih je na najlepši način iznenadio.

Međutim, Nole nije iznenadio slavnog trenera Nika Bolitijerija koji je za britanski Independent prokomentarisao njegovu trenutnu formu i dešavanja na Vimbldonu.

"Sećam se da sam rekao pre tri ili četiri godine da je Novak bio igrač koji je bio najbliži savršenstvu u tenisu. Nikada nisam rekao da je on najveći igrač u istoriji, ali kada sam posmatrao sve aspekte njegove igre, smatrao sam da niko ne bi mogao da dosegne njegov nivo", rekao je Bolitijeri a onda je prešao u "srž priče".

Ceni najboljeg na svetu: Nik Bolitijeri, Foto: profimedia

"Dve nedelje jula bile su povratak u dane kada je Novak bio očigledno najbolji igrač na planeti. Bio je odličan protiv Rafaela Nadala u polufinalu i bio je suviše jak za Kevina Andersona u finalu. Vimbldon je uvek nagrađivao velike igrače. Srbin je pokazao da ume da se savršeno pozicionira na terenu i dobija visok procenat poena prilikom riterna. Vraćajući se u finale u Londonu, konačno smo videli pravog Đokovića, onog koji kažnjava svaku grešku protivnika", istakao je na kraju Bolitijeri.