Dušan Lajović u Monte Karlu
EPA - EFE, Sebastian Nogier
Dušan Lajović u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Dušan Lajović nada se da Fabio Fonjini u nedelju neće igrati kao protiv Rafaela Nadala. Italijan smatra da su šanse za titulu podjednake. Lajović je gubio 5:1 u prvom setu, da bi potom osvojio deset uzastopnih gemova i preokrenuo meč na 1-0 i 4:0 u drugom setu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Bio sam potpuno van ritma na početku. Bila je najgora noćna mora gubiti 5:1. Bilo je nemoguće za obojicu da igramo pravi tenis. Počeo sam da udaram lopticu. Pre bih čekao da vidim šta će biti, ovo je bila prelomna tačka. I dalje nisam svestan plasmana u finale, ali uživam u tome. Radujem se finalu, jedva čekam da izađem na teren, iako sam umoran", rekao je Lajović.

U finalu ga čeka neočekivani protivnik – Fabio Fonjini je šokirao Rafaela Nadala.

Fabio Fonjini

Profimedia

Fabio Fonjini, Foto: Profimedia

"Ne znam šta se dogodilo, ali u ovakvim uslovima nikome nije lako. Fabio je odličan kad mu krene, nadam se da će u nedelju biti onaj drugi Fabio. Moj trener je radio s njim, verovatno zna njegove slabe tačke", dodao je srpski teniser.

Ni Fonjini neće biti previše iznenađen Lajovićem, kako ističe gledao ga je ove nedelje u Monte Karlu.

"Znam da me čeka mnogo trčanja u nedelju. Igrao je odlično cele nedelje, gledao sam ga protiv Tima i Gofana. Obojica nemamo šta da izgubimo, pa su šanse podjednake", rekao je Fonjini.

Italijan je iznenadio sve pobedom nad Nadalom u dva seta.

"Nisam imao šta da izgubim. Odigrao sam neverovatan meč. Odrastao sam blizu, znam kako da igram na šljaci. Ali finale je neočekivano. Da mi je neko rekao na početku nedelje da se vidimo u finalu, smejao bih mu se u lice", dodao je Italijan.

Finale Monte Karla na programu je u nedelju od 14.30.