Dušan Lajović
EPA/Jason Szenes
Dušan Lajović

EPA/Jason Szenes

Dušan Lajović, Foto: EPA/Jason Szenes

Nema kraja crnoj seriji Dušana Lajovića. Srpski teniser je poražen u prvom kolu ATP turnira kategorije 500 u Beču. Bolji od njega bio je Lorenco Sonego, koji jekao "laki luzer" zamenio Dijega Švarcmana u glavnom žrebu. Italijan je pobedio 2:0 - 6:4, 6:3. Ovo je treći uzastopni poraz Lajovića i novo ispadanje na startu turnira.

Lajović je solidno otvorio meč i u trećem gemu prvog seta propustio dve brejk lopte na servis Sonega. Osim četvrtog gema, Lajović je prilično lako osvajao svoje servis gemove i pokušavao da napravi pritisak na servis Sonega. Novu brejk loptu dobio je u devetom gemu, pri rezultatu 4:4, tačnije imao je dve, ali nijednu nije iskoristio, pošto ih je Sonego neutralisao dobrim servisima. Kod vođstva Italijana 5:4 Lajović je imao na svoj servis 30:15, ali je nanizao četiri izgubljena poena i tako bukvalno poklonio set Italijanu. 

Srbin je veoma loše ušao u drugi set. Pri vođstvu 3:2, Sonego pravi brejk, koji je potvrdio i poveo sa 5:2. Povratka za Lajovića nije bilo. Sonego u drugom kolu igra protiv Poljaka Hurberta Hurkača.

PROČITAJTE JOŠ: