Dušan Lajović
Alo.rs/Marko Metlaš
Dušan Lajović

Alo.rs/Marko Metlaš

Dušan Lajović, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Nije uspeo Dušan Lajović da se domogne četvrtfinala Serbia opena iako je važio za favorita protiv Federika Delbonisa. Argentinac je slavio u tri seta i tako zakazao meč sa Tarom Danijelom iz Japana. Lajović je posle poraza smireno analizirao meč.

- Težak meč za mene. Igrao sam više puta protiv njega i sada vodi 6-2 u pobedama. Radi se o teškom protivniku čiji stil mi ne odgovara. Mislim da nisam igrao loše, žalim jedino za porazom, iako je bio dobar meč. Mora da se ide dalje. Osećao sam se dobro na terenu, nisam bio stegnut. Možda sam u nekim momentima pravio nepotrebne greške i žao mi je što nisam prošao dalje - rekao je Lajković i potvrdio da će učestvovati i na narednom ATP turnir iz serije 250 koji se igra u Beogradu već u maju.

U svetu tenisa na brojnim terenima više nema linijskih sudija, a diskutabilne odluke prepuštene su 'hok-aj" sistemu.

- Ono čega nema na turnirima koji poseduju tu tehnologiju jesu diskusije. Tamo gde takvog sistema nema, jedan sudija može da pokaže da je loptica u terenu, drugi da je u autu, a nama igračima je bolje kada 'hok-aj' postoji jer tehnologija ne greši. U tenisu postoji tradicija sa prisustvom linijskih sudija, a mislim da mogu da rade slične poslove – da gledaju prestupe recimo. Dosta igrača podržalo je uvođenje tehnologije na terene - zaključio je Lajović.