Dušan Lajović
Alo.rs/Marko Metlaš
Dušan Lajović

Alo.rs/Marko Metlaš

Dušan Lajović, Foto: Alo.rs/Marko Metlaš

Dušan Lajović je u drugom kolu Serbia opena poražen od levorukog Argentinca Federika Delbonisa - 3:6, 6:2, 4:6, posle dva sata i 24 minuta igre.

Duci je već u svom prvom servis gemu pretrpeo brejk, pa je Delbonis vrlo brzo poveo sa 3:0. Uspeo je 30-godišnji Beograđanin da se vrati u set i smanji na 4:3, ali je u narednom gemu ponovo izgubio servis, pa je argentinski teniser dobio prvi set.

U drugom je Lajović zaigrao neuporedivo bolje, sveo je broj neiznuđenih grešaka na minimum i uspeo da izbori odlučujući set, koji je obilovao brejkovima. 

Delbonis je stekao dva brejka prednosti i poveo sa 4:1. Ipak, Lajović, koji je postavljen za četvrtog nosioca, uspeo je da vrati jedan brejk zaostatka, da bi potom ponovo izgubio gem na svoj servis, pa je Argentinac poveo sa 5:2. Međutim, naš teniser se nije predavao, osvojio je dva uzastopna gema, ali je Delbonis ipak u 10. gemu iskoristio sedmu meč loptu i tako došao do velike pobede.

Bio je to maratonski gem u kojem je Lajović uspeo da spasi čak šest meč lopti, ali je kod sedme poslao loptu u aut i tako završio učešće već u svom prvom meču u prestoni Srbije.

Rival Delbonisu u četvrtfinalu biće Japanac Taro Danijel, koji je u tri seta savladao Australijanca Džona Milmana.