Dušan Lajović u Monte Karlu
EPA - EFE, Sebastian Nogier
Dušan Lajović u Monte Karlu

EPA - EFE, Sebastian Nogier

Dušan Lajović u Monte Karlu, Foto: EPA - EFE, Sebastian Nogier

Dušan Lajović je posle još jedne odlične partije stigao do polufinala Mastersa u Monte Karlu. Srpski teniser je sa 6:4, 7:5 pobedio 96. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega i tako ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri na ovom turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

Lajović još nije izgubio set na turniru što pokazuje da je u odličnoj formi i da je u sezonu turnira na šljaci došao izuzetno spreman, o čemu svedoče i pobede nad igračima poput Davida Gofana i Dominika Tima.

Lajoviću je ovo prvo masters polufinale u karijeri i to će mu mnogo značiti u nastavku sezone.

"Osećam veliko olakšanje, pokazao sam sebi da mogu da doguram daleko i na ovakvom turniru. Turnir još nije završen, ali osećam zaista veliko zadovoljstvo. Zadovoljan kako sam igrao do sada. Biti u polufinalu mastersa, to je zaista nešto što će mi maksimalno podići samopouzdanje, nadam se da neće biti jedino", izjavio je srpski teniser.

Dušanu je ovo bilo drugo četvrtfinale turnira Serije 1.000. Prošle godine igrao je u četvrtfinalu u Madridu u kojem je poražen od Kevina Andersona.

"Pokušao sam da se držim taktike u ključnim poenima. Znao sam da ako budem igrao dobro, ako ne popustim, da će mu biti teško da osvoji poen i uspelo mi je. Spasao sam priličan broj brejk poena", zadovoljan je Lajović.