Dušan Lajović
Tanjug
Dušan Lajović

Tanjug

Dušan Lajović, Foto: Tanjug

Dušan Lajović je okončao učešće na mastersu u Monte Karlu. Danijel Evans je pobedio Srbina 2:1 (6:3, 6(11):7, 6:2) u meču koji je u ponedeljak bio prekinut zbog kiše. Igrači su napustili teren posle prvog seta, koji je posle 50 minuta u svoju korist rešio Britanac sa 6:3. Evans, inače 33. teniser planete, do vođstva je stigao lako, napravivši dva brejka.

Prekid je došao u dobrom trenutku za Lajovića, kojem nije mnogo toga polazilo za rukom, a propustio je i četiri prilike da oduzme servis protivniku. Lajović se odmah po povratku na teren u utorak suočio sa brejk loptom, koju je uspeo da spasi. Igralo se gem za gem, Lajović je evidentno podigao nivo igre u odnosu na ono prikazano u ponedeljak, u dva je stigao do đusa, a u jednom gemu i do dve brejk lopte.

Ipak, nije uspeo da ih iskoristi i ubrzo se ušlo u taj-brejk drugog seta koji je bio vrlo uzbudljiv. Prvo je Lajović propustio dve set, onda Evans jednu meč loptu, da bi srpski teniser šestu šansu iskoristio i uveo meč u treći odlujući set u kom je popularni Duci krenuo mnogo loše, za samo desetak minuta igre imao je dva brejka zaostatka.

Pokušao je da se oporavi, vratio je jedan brejk, potom ponovo pretrpeo novi i to je bilo to – Evans je obezbedio drugo kolo, u kojem će se sastati sa Hurbertom Hurkačom, šampionom Majamija.