Filip Krajinović
EPA Michael Dodge
Filip Krajinović

AP Lee Jinman

Filip Krajinović, Foto: AP Lee Jinman

Filip Krajinović je završio takmičenje na Australijan Openu pošto je u poslednjem meču dana u "Rod Lejver" areni poražen od Rodžera Federera u tri seta. Švajcarac je posle 92 minuta igre slavio sa 6:1, 6:4, 6:1 i sada ga u narednom kolu očekuje sudar sa domaćim teniseriom, Džonom Milmanom.

Krajinović je imao izuzetno malo vremena za odmor s obzirom na činjenicu da je igrao tri i po sata u utorak, a potom morao na teren dan kasnije zbog pomeranja rasporeda tokom prvih dana turnira, uslovljenog lošim vremenom.

Čini se da je i Filip bio impresioniran igrom iskusnog Federera, kod kojeg je sve besprekorno funkcionisalo.

"Mislim da je Federer krenuo jako dobro i jako agresivno. I ja sam isto tako dobro osećao loptu, dobro sam krenuo. Napadao sam, pasirao me je nekoliko puta, u nekoliko jako bitnih poena. U početku, mislim da je imao malo više sreće u nekim jako bitnim momentima, pogodio je čelendže koje je tražio. Bez obzira na to, bio je mnogo bolji, osećao sam se nemoćno. Falio mi je taj jedan dan da opet dođem sebi, ali neću da se time tešim i tražim izgovor. Tako je kako je, ali osećao sam se zaista nemoćno", priznao je teniser iz Sombora.

Tokom meča je zatražio medicinsku pomoć, ali kaže da nije ništa ozbiljnije u pitanju.

"Imam taj problem sa rukom već duže vreme. Sve to rešavam vežbama, nekad mi se upali, nekad ne. U utorak sam igrao tri i po sata i nisam imao dan pauze da se to lepo smiri, jer sam danas morao da igram. Osećao sam se dosta umorno, bežao sam iz dugih razmena, malo vremena je bilo. Sa rukom će biti sve u redu."

Posle Australije, vraća se na evropski kontinent gde ga očekuje nekoliko dvoranskih turnira.

"Plan mi je da idem kući, imaću par dana pauze, onda sledi serija turnira u dvorani, Monpelje, Roterdam, Marsej, Dubai", zaključio je Krajinović.