Milorad Kosanović
Alo!/Vladimir Marković
Milorad Kosanović

Alo/Marko Metlaš

Milorad Kosanović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Fudbaleri Radničkog otputovali su danas u Belek na dvonedeljne pripreme pred nastavak prolećnog dela sezone.

Na pripreme u Turskoj trener Milorad Kosanović poveo je 22 igrača: Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Mario Maslac, Filip Knežević, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Nikola Stevanović, Stefan Mitrović, Stefan Ilić, Nemanja Kojić, Ognjen Bjeličić, Nikola Petrović, Stefan Mihajlović, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Bojan Letić, Borivoje Ristić, Stefan Milosavljević i Mlosav Sićović.

"Završili prvi deo priprema koji smo počeli 10. januara. Uradili smo u Nišu mnogo važnih stvari i to onih najtežih i najnezanimljivijih, a koji se pre svega tiču fizičke spreme. Potpuno smo spremni za ono što nas čeka u narednih 15 dana u Turskoj", rekao je Kosanović aza klupski sajt.

On je dodao da je plan da se u Turskoj maksimalno posvete samoj igri.

"Radićemo punom parom i verujem da ćemo maksimalno spremni dočekati 15. februar i nastavak prvenstva. Veoma je važno što smo u prethodnih 12 dana u Nišu imali lepo vreme, pa smo uspeli da odradimo i neke stvari koje nismo planirali, pošto smo očekivali sneg i hladnocu. U Turskoj ćemo sigurno imati dobro vreme i sjajne uslove za rad, tako da sam ubeden da cemo biti spremni da ostvarimo sve takmićarske ciljeve kada se vratimo", rekao je Kosanović.

Na Čair su u zimskom prelaznom roku stigli golman Borivoje Ristić, štoper Mario Maslac, napadač Nemanja Kojić, fudbaleri sredine terena Ognjen Bjeličić, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić i Stefan Milosavljavić, te levi bek Bojan Letić.

Klub su za sada napustili Nermin Haskihc, Marko Knežević, Rebin Sulaka, Ivan Ostojić, Taras Bondarenko, Erik Jirka i Riota Noma.

"Zadovoljan sam prelaznim rokom. Sada imamo 20-ak igrača koji su približno istog kvaliteta. Imaćemo jednu kompaktnu celinu, a uspostavili smo i bolji balans u svim linijama tima nego što je to bilo jesenas. Otprilike smo završili sav posao oko ekipe, ali cemo pokušati da dovedemo još jednog igraca. Ako uspemo da dovedemo tog fudbalera to će biti jako jako dobro po nas. Jedino što nije dobro je, prema mom mišljenju, odlazak Erika Jirke. Ja bih mnogo voleo da je on ostao, ali u njegovom slučaju nije bilo ništa do nas, pošto je on fudbaler Crvene zvezde i taj klub se isključivo pitao o njegovom statusu, tako da mi tu ništa nismo mogli da odlučujemo. Sve ostalo je urađeno prema unapred napravljenom planu i mi sa puno optimizma odlazimo u Tursku", zaključio je Kosanović.