Rodžer Federer i Novak Đoković
Profimedia
Rodžer Federer i Novak Đoković

instagram

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: instagram

Večeras u 21 sat sastaće se Rodžer Federer i Novak Đoković u poslednjem kolu grupe "Bjern Borg" na Završnom Mastersu u Londonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo će biti njihov 49. duel (26 pobeda Novak - 22. Federer), u kom će pobednik da se plasira u narednu fazu, a gubitnik će razmišljati dugo vremene o ovom porazu!

Obojica u grupi "Bjorn Borg" imaju po pobedu i poraz, a večeras ćemo saznati ko će se pridružiti Dominik Timu i Stefanosu Cipasu koji su već obezbedili plasman!

Nadal u veoma nezavidnoj situaciji, opasnost vreba sa svih strana, Đokoviću se poraz isplatio! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 14.11.2019. 07:42 - 14.11.2019. 09:12 Moguće polufinale Nadal - Đoković! Nadal i Đoković, Foto: AP Photo/Aaron Favila Najbolji teniser sveta, Rafael Nadal priredio je pravi spektakl na sinoćnom meču protiv Rusa Danila Medvedeva! Španac je uspeo da preokrene 5:1, a Medvedev je imao i meč loptu!

Interesantno je da se njih dvojica po prvi put sastaju od legendarnog finala na Vimbldonu kada je slavio Novak Đoković koji je spasao dve meč lopte u tom finalu, a sad su opet u Londonu gde će odigrati meč koji će ispisati nove stranice tenisa!

Novak i Rodžer su odigrali devet mečeva u prestonici Velike Britanije, od kojih su pet bili u finalu, a kuriozitet je da je naš teniser uvek pobeđivao u borbi za trofej.

Rodžer Federer i Novak Đoković

(AP Photo/Tim Ireland)

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: (AP Photo/Tim Ireland)

Još jedan zanimljiv podatak je da Švajcarac nije pobodio Đokovića čak četri godine, a to je poslednji put uradio upravo na ovom takmičenju i to u grupi, a Nole mu se potom revanširao u finalu!

Novak Đoković je blagi favorit, ali deluje kao da će ući u ovaj meč sa većim pritiskom od svog protivnika, a razlog za to je trka za prvo mesto sa Nadalom.

Ipak, nije samo Đoković pod pritiskom, Rodžer Federer ima mnogo toga uloženog na ovom meču! Ukoliko pobedi Novaka, sprečiće ga da se bori za svoj šesti trofej i da obori njegov rekor, Švajcarac je šest puta osvajao ATP Završni Masters, a Novak jednom manje!

"Vrlo dobro se sećam svega! Upala sam u mašinu, a većina ljudi ne zna šta se dešava iza kulisa!"

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 14.11.2019. 08:30 Za nju je osvajanje Rolan Garosa najlepši momenat u životu, što se tiče sporta! Ana Ivanović, Foto: Screenshoot Instagram Nekadašnja najbolja teniserka sveta, Ana Ivanović u intervjuu za "Sportklub" govorila je o veoma zanimljivim temama tokom njene bogate karijere!

Ukoliko Novak pobedi na ovom meču, pa potom i osvoji turnir i vrati se na prvo mesto ATP liste, prestići će Rodžera Federera koji je pet puta završavao sezonu kao najbolji teniser sveta, a izjednačiće se sa Pitom Samprasom koji je šest puta to činio!

Možda i najvažnija stavka kod trke za najboljeg ikada, ako ne računamo Grend slem i ostale trofeje je i broj nedelja provedenih na prvoj poziciji!

Novak se trenutno nalazi na trećem mestu "večne liste" sa 275 provedenih nedelja na vrhu, Pit Sampras je na drugom mestu sa 286 nedelja, a Federer je na prvom sa 310 nedelja! To znači da ukoliko se Đoković vrati na prvo mesto ATP liste, mogao bi do Australijan opena da prestigne Pit Samprasa i do se opasno približi Švajcarcu!

Uz sve to dodajte činjenicu da Nadal ima 19 Grend slemova i da mu nedostaje samo jedan da se približi Federeru, što je već četvrti rekord koji mu je ugrožen!

Meč između Novaka Đokovića i Rodžera Federea na programu je od 21.00 u londonskoj O2 Areni.

BONUS VIDEO

Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo