Kim Klajsters
(AP Photo/Mark Humphrey, File)
Kim Klajsters

(AP Photo/Mark Humphrey, File)

Kim Klajsters, Foto: (AP Photo/Mark Humphrey, File)

Osvajačica četiri grend slem titule Kim Klajsters, koja se ove godine po drugi put vratila profesionalnoj karijeri, najavljuje da će nastaviti da igra bez obzira na pandemiju koronavirusa koja je zaustavila sva teniska takmičenja. Belgijska teniserka ima 37 godina i ove sezone se po drugi put vratila profesionalnom igranju tenisa.

- Nadam se da ćemo moći da igramo još ove sezone. Ali čak i da ne bude tako, planiram da nastavim da igram", izjavila je nekadašnja najbolja teniserka sveta.

Klajsters, koja je i članica Međunarodne teniske kuće slavnih od 2017. godine, kaže da je uvek motivisana.

- Želim da budem spremna za US Open, ako ga bude. Bilo bi fantastično vratiti se na stadion "Artur Eš", ali bila bih srećna i da zaigram na terenu broj 18" - rekla je Belgijanka, majka troje dece.

Klajsters je tri od svoja četiri Gren slem trofeja osvojila u Njujorku (2005, 2009. i 2010.), a 2011. godine je osvojila i Australijen open.

Belgijanka se vratila tenisu na turniru u Dubaiju, gde je u prvom kolu poražena od Špankinje Garbinje Muguruze, a pre prekida sezone odigrala je još jedan meč, na turniru u meksičkom Montereju.

- Nisam se vratila zbog jedne godine. Plan je igrati i nakon toga. Važno je da uživaš u onome što radiš - zaključila je Kim.