Medison Kiz
AP Photo/John Minchillo
Medison Kiz

AP Photo/John Minchillo

Medison Kiz, Foto: AP Photo/John Minchillo

* Rođena je 1995. godine

* U finalu Sinsinatija bila je bolja od Svetlane Kuznjecove

* Na putu do trofeja eliminisala je Muguruzu, Halep i Venus Vilijams

Američka teniserka Medison Kiz osvojila je turnir  u Sinsinatiju. Kiz je u finalu pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 po setovima je bilo 7:5, 7:6. Odlično je igrala Kuznjecova sve do desetog gema u prvom setu kada je Kiz uspela da izjednači.

Neuspeh u Sinsinatiju nije ništa u odnosu na borbu koja tek predolazi, Novače imaćeš pune ruke posla!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 18.08.2019. 15:15 - 18.08.2019. 15:27 Napred Nole! Novak Đoković, Foto: (AP Photo/John Minchillo) * Turnir na US Openu počinje 26. avgusta * Đoković brani titulu osvojenu prošle godine * Najveća iznenađenja na Grend slemovima se dešavaju upravo na ovom turniru Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je ispao sa Mastersa u Sinsinatiju pošto je od njega bio bolji Danil Medvedev posle 102 minuta igre.

Kako to obično ide u ženskom tenisu u narednom gemu Kiz je ponovo oduzela servis i rešila prvi set rezultatom 7:5. Preslikana situacija bila je i u drugom setu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kuznjecova je rano došla do brejka, ali kada je trebalo da servira za izjednačenje, Kiz je vratila brejk. Ubrzo se ušlo i u odlučujući taj - brejk u kojem je Amerikanka bila bolja pa je samim tim i rešila meč u svoju korist i stigla do titule. 

Kiz je pre iskusne Ruskinje, koja je trijumfovala na US openu 2004. i Rolan Garosu 2009, na putu do trofeja eliminisala još tri teniserke koje su osvajale grend slem turnire - Garbinje Muguruzu, Simonu Halep i Venus Vilijams.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket