Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Iznenađenje na šljaci u italijanskoj prestonici priredio je Dominik Tim, pošto je u dva seta izbacio favorizovanog Rafaela Nadala i pobednika ovog duela čeka u polufinalu.

DRUGI SET: Pljusak prekinuo meč, Đoković - Del Potro 6:1, 1:2

Tek iz četvrtog pokušaja, uz pravi pljusak, Del Potro je došao do gema na svoj servis. Ipak, kiša je sve jača padala, pa su se igrači povukli u svlačionice i čekala se konačna odluka, jer je do prekida došlo u 22.46, pri rezultatu 6:1, 1:2.

Malo je verovatno da će meč biti nastavljen večeras, jer gotovo sigurno ne bi bio završen pre ponoći... Dugo se čekala odluka organizatora mastersa u Rimu, ni 10 minuta od prekida situacija se nije promenila, kiša je i dalje padala, pa je meč i zvanično otkazan i biće nastavljen u subotu od 13.30.

PRVI SET Nole ubacio u petu brzinu, Đoković - Del Potro 6:1

Dugo posle toga su Novak i Delpo čekali da izađu na teren, jer se odužio ženski dvoboj između Garbinje Muguruze i Venus Vilijams u tri seta (6:2, 3:6, 6:2), pa je njihov duel počeo desetak minuta pre 22 časa.

I nije dobro počeo po Đokovića, jer je nešto nervoznije ušao u četvrtfinale i odmah na startu dozvolio brejk Argentincu. Ipak, ni Delpo nije namestio forhend kako treba, i on je grešio, pa je drugi teniser sveta do prvog gema došao na servis rivala i što je najbitnije odmah uzvratio ribrejkom - 1:1.

Veliki prijatelji su nagovestli da će voditi žestoku borbu za svaki poen... Skoro 10 minuta je trajao treći gem, Novak je spasao novu brejk loptu i posle ukupno tri izjednačenja došao do prvog vođstva na putu ka polufinalu. Kao da su hteli da publika na "Foro Italiku" uživa u što dužim poenima, Nole je sjajno vraćao servise, forsirao bekhend rivala i drugu šansu u ovom gemu iskoristio za drugi brejk od tri viđena i 3:1.

I, onda je Đoković ubacio u petu brzinu... Jer, kako drugačije objasniti da je prvo "ispalio" tri asa i posle treći put zaredom oduzeo servis Del Potru za velikih 5:1. Međutim, velikim promašajem iz voleja poklonio je dve brejk lopte rivalu i obe je sjajno poništio forsiranjem Delpovog bekhenda i napadom iz forhenda. Kada se sa tim izborio, prvu šansu je pretvorio u osvajanje seta - 6:1.