Federer i Kirjos
EPA Salvatore Di Nolfi
Federer i Kirjos

EPA Salvatore Di Nolfi

Federer i Kirjos, Foto: EPA Salvatore Di Nolfi

Nema stajanja kad je u pitanju Nik Kirjos i njegova mržnja prema Novaku Đokoviću. Kad god mu se pruži prilika, Australijanac isproziva ili izvređa najboljeg tenisera planete. Iako Srbin nikad i ničim nije uvredio Kirjosa, kad god se nađe u društvu novinara, prgavi teniser ne propusti priliku da kaže nešto uvredljivo na njegov račun. Ovog puta je to uradio u emisiji na australijskom radiju čija tema je NBA.

Zašto Kirjos ovo radi?

 

- Mnogi misle da je Novak najbolji u istoriji, ali ja se ne slažem. Federer je kao Džordan – izjavio je Kirjos: - On je najveći i najdominantniji teniser svih vremena. Njegov status u sportu je na Džordanovom nivou. Dominantan je na svim podloga i igra tenis na specijalan način.

Kirjos je ublažio odnos prema Rafaelu Nadalu koji se ranije takođe, kao Đoković, često nalazio na njegovoj meti. Španac možda čak i ima razloga za to, jer je kritikovao Kirjosa zbog servisa ispod ruke a i često incidentnog ponašanja.

- Rafa i ja smo veoma različite osobe, imali smo mnogo sukoba na terenu, ali to ne znači da ne zaslužuje pohvale za sve što je učinio. On je veliki šampion a osvojiti čak 20 gren slem titula je prava ludnica. Ne verujem da ćemo skoro videti nešto slično.

Australijanac se osvrnuo i na Nadalov podvig na Rolan Garosu, gde je nedavno osvojio 13. titulu.

- Nije me iznenadio superiornošću, jer je taj turnir njegova druga kuća. Oduševljava ga da igra tamo. Nikad nećemo videti da neko tako dominira jednom podlogom kao on.

Za kraj, još jedna varnica prema Srbinu.

- Iako je Rodžer najdominantniji u istoriji, Rafa je to u ovom dobu – istakao je Kirjos iako svi pokazatelji govore da je to Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

branka met

29.10.2020 14:39

On je neostvaren, neobrazovan, nekulturan, nevaspitan, histeričan i nažalost najmanje spotista. Bilo bi bolje da energiju koju troši na ocenjivanje pojednih sportista iskoristi na teniskom terenu i postigne bolje rezultate. Njegova je stvar i pravo kojeg tenisera podržava, ali lupetati bez veze niti je sportski, niti ima ikakvog smisla i uticaja u svetu sportista.

Djoka

30.10.2020 10:21

Nik je samo jedna iskompleksirana osoba, koja će tenisu ostati upamćena kao sportski nedorečena, nevaspitana i jadna. Njegova generacija igrača je daleko ispred njega pa satisfakciju života traži u blaćenju najboljih.