Nik Kirjos
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

* Nik Kirjos učestvovao je na turniru u Sinsinatiju

* Tokom meča vređao i pljuvao sudiju

* Organizatori munjevito reagovali

Možda Nole igra najbolje tenis, ali on je najveći zavodnik među Đokovićima, ostavio je opasnu cicu i opet leti solo! (FOTO)

AUTOR: pink-alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 14:34 Sa Tijanom je ljubav ipak duže trajala!

Nik Kirjos ne prestaje da privlači pažnju, naravno delima van terena, jer su ona sa terena jako skromna. Posle skandaloznog ponašanja prema sudiji Marfiju na svom meču protiv ruskog tenisera Karena Hačanova, u kom je da podsetimo, pljunuo u pravcu sudije, lomio rekete, psovao i vređao, imamo novu epizodu ludiola Australijanca grčkog porekla.

Sada nije na udaru Novak Đoković, ali jeste Rafael Nadal. Naime, Kirjos je na svom Instagram profilu podelio jedan video na kom se može videti koliko Rafa troši vremena između poena, a koliko Nik.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Facts or nah

A post shared by NK (@k1ngkyrg1os) on Aug 16, 2019 at 9:57am PDT

Kao što se može videti iz uporednog klipa, Rafi je bilo potrebno više vremena da započne sledeći poen svojim servisom, nego što je to bio slučaj kod Kirjosa, zato je Nik i stavio komentar da je ovaj klip činjenica i dokaz koliko se Nadalu toleriše prekoračenje vremena. 

Slične primedbe Nik je imao i u njihovom duelu sa Vimlbldona ove godine, kada je kritikovao sudiju da tokom Nikovih servisa Rafa nikada nije spreman i na taj način ometa njegovu rutinu jer mora svaki put da ga čeka.

Nik Kirjos

AP Photo/Ben Curtis

Nik Kirjos, Foto: AP Photo/Ben Curtis

Iako je ovaj klip naigled prilog tezi da Rafa prekoračava vreme između poena daleko više od Nadala, on suštinski nije tačan. Zašto? Zato što je u tenisu bitan kontekst situacije o kojoj govorite.

Na priloženom snimku Rafa jeste koristio nešto više vremena, ali nije prekoračio jer je zbog dužine poena i kvaliteta razmene udaraca između Medvedeva i Nadala, sudija u stolici dopustio da ovacije publike traju nešto duže nego i inače i tek onda kad su se navijači umirli sudija je izgovorio "tajm" što znači da se od tog momenta meri 25 sekundi koliko je dozvoljeno vreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Niku bi bilo dosta pametnije i korisnije da se počne baviti svojom igrom na terenu, umesto što rasipa energiju van njega i neopravdano optužuje svakoga i sve, bez imalo samopreispitujućeg stava. A mogao bi dosta toga da pita samog sebe.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom

 


 

Komentari (1)

Lion

17.08.2019 23:18

Samo sto... Nadal je Nadal, a ti si nula!