Miomir Kecmanović
AP/Silas Stein
Miomir Kecmanović

AP/Silas Stein

Miomir Kecmanović, Foto: AP/Silas Stein

* Miomir Kecmanović pobedio Lasla Đerea u Njujorku

* Srpski derbi završen 3:0 za Kecmanovića

+ Sledeći rivak Zakari Svajda

Miomir Kecmanović je sa 3-0 (6:2, 6:1, 7:5) pobedio Lasla Đerea u prvom kolu Gren Slem turnira u Njujorku. Velika Jabuka dočekala je "srpski derbi" u prvom kolu US opena, a posle zaista sjajne partije dvojice sjajnih tenisera, dalje je otišao Miomir Kecmanović.

Njujork i svet gledali opakog Novaka! Španac pregažen, Đoković kaže "Dajte mi sledećeg"! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: V.Ž. DATUM I VREME: 26.08.2019. 22:13 - 26.08.2019. 22:21 Planetarni reket broj 1 pobedio Roberta Karbaljesa Baene, 76. tenisera sveta 6:4, 6:1, 6:4 Novak Đoković, Sinsinati 2019, Foto: AP Novak Djokovic beats Roberto carballes baena 6-4 6-1 6-4 in the 1st round of the us open #djokovic #victory #round1 #USOpen2019 ( Getty ) pic.twitter.com/QT3eDyh7yd - Phil (@tennis_phil) August 26, 2019 6:4 KRAAAAAAAAAJ, Siguran je Novak i rutinski, na kraju, pobeđuje 76.

Duel dva srpska igrača Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea počeo je osvajanjem prvog gema u korist Kecmanovića na svom servisu.

Miomir je bio znatno bolji rival u ovom prvom setu, a rezultat od 6:2 u njegovu korist dovoljno govori koliko je Kecmanović dobro odigrao, pogotovo one "maratonske" gemove koje je uspevao da prisvoji.

U drugom setu, situacija na terenu nije bila mnogo drugačija, maratonski gemovi i duži reliji pripadali su Miomiru Kecmanoviću, a Laslo Đere je uspeo da osvoji samo jedan gem u ovom setu i može se reći da se nije baš proslavio.

Laslo Đere

EPA/Andy Rain

Laslo Đere, Foto: EPA/Andy Rain

Što se tiče Kecmanovića, za tačno pola sata je uspeo da osvoji drugi set i sa velikim kapitalom ušao u treći set, gde smo videli sjajan tenis i veliku ravnopravnu borbu.

Probudio se Laslo Đere, uspeo da stekne dva gema prednosti posle odigranih šest, ali je Kecmanović ekspresno odgovorio prvo servis gemom, pa onda i brejkom, da bi sa još nekoliko odličnih poteza došao do prednosti od 5:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije uspeo dugo da zadrži tu svoju prednost, pošto je Miomir Kecmanović vezao tri gema i odneo pobedu u ovom prvom kolu. U narednoj rundi igraće sa Zakarijem Svajdom.

BONUS VIDEO

Alo! U Bernu - Provokacija švajcarskog novinara i šmekerski odgovor trenera Zvezde!