Miomir Kecmanović
printscreen
Miomir Kecmanović

printscreen

Miomir Kecmanović, Foto: printscreen

Velika nada srpskog tenisa, Miomir Kecmanović eliminisan je sinoć u polufinalu "Next Generation" turnira u Milanu, pošto je izgubio od Italijana Janika Sinera 2:4, 4:1, 4:2, 4:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser je imao solidan turnir iza sebe, pobedio je u grupi A Ruda i Fokinu, a izgubio je od De Minoara! Taj poraz ga je odveo u deo kostura sa Italijanom Sinerom koji ga je porazio u četri seta!

Ono što će srpski teniser sigurno zapamtiti je i trenutak kada je iskoristio VAR tehnologiju u meču sa Fokinom! Duel Miomira Kecmanovića i Alehandra Davidoviča Fokine obeležio je momenat iz prvog seta kada se gledao usporeni snimak kako bi se ustanovilo da li je lopta prvo pala na podlogu ili udarila u Kecmanovićev reket. Tada se moglo primetiti svi nedostaci VAR-a, ali i nesportsko ponašanje njegovog protivnika!

Naime, Fokina je vratio lopticu ka Kecmanoviću, ali ona je izašla van terena, srpski teniser je zatražio da se pogleda VAR snimak, posle čega je prekinuta igra na nekoliko minuta da bi se ustanovilo čiji je poen. Tada su isplivali svi nedostaci VAR-a, glavni sudija nije mogao da donese odluku, posavetovala se sa organizatorima turnira iako se na snimku tačno vidi kako loptica prvo pada na parket, pa tek onda je naš teniser vraća u igru!

Usledilo je nesportsko ponašanje Alehandra Davidoviča Fokine koji nije verovao šta se dogodilo, posle čega je i on gledao snimak. Naš teniser je ubedljivo slavio na tom meču!

Naši sportisti generalno nisu imali sreće kad god se upotrebi VAR tehnologija, ovog puta sve se dobro završilo za Kecmanovića kome je pripao poen!

BONUS VIDEO 

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!