Bolji od Novaka u juniorskoj konkurenciji: Miomir Kecmanović
profimedia
Bolji od Novaka u juniorskoj konkurenciji: Miomir Kecmanović

profimedia

Bolji od Novaka u juniorskoj konkurenciji: Miomir Kecmanović, Foto: profimedia

Počeo je Australijan open, prvi Gren slem u sezoni. Prvi od srpskih tenisera je na teren izašao Miomir Kecmanović koji je u prvom kolu poražen od iskusnog Fernanda Verdaska.

Samo u prvom setu mladi Srbin je namučio Verdaska, dok je naredna dva Španac lako dobio: 7:6 (5), 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Kecmanović se odlično držao u prvoj deonici, bio je ranopravan protivnik, u setu koji je odlučio taj-brejk. Srpski predstavnik je odlično krenuo, poveo sa 2:0, ali je Verdasko dobio sledećih pet i slomio 19 - godišnjeg momka.

Ispostaviće se na kraju da je ovo bio i ključni set, jer je već u drugom Miomir pao i lako ga izgubio. U trećem setu Kecmanović je pružio snažniji otpor, ali ni to nije bilo dovoljno. Verdasko  ga je dobio 6:3 i prošao u drugo kolo Melburna.

Dusan Lajović na US Openu

Tanjug

Dusan Lajović na US Openu, Foto: Tanjug

Dušan Lajović se prikazao u lošem svetlu u prvom kolu Australije. Izgubio je od Urugvajca Pabla Kuevasa 4:6, 5:7, 1:6. Srpski teniser nije imao mnogo šansi, nije se videlo mnogo želje i bolji igrač je na kraju pobedio. Lajović može, mnogo, mnogo bolje.

Janko Tipsarević je igrao protiv Grigora Dimitrova i uspeo je da osvoji set 6:4, 3:6, 1:6, 4:6, što je veliki uspeh kada se kaže da Tipsarević uopšte nema plasman na ATP listi jer je 2018. godinu propustio zbog povrede. Ovo mu je bio prvi turnir još od US opena i 2017. godine.

Rafael Nadal pobedio je u tri seta Džejmsa Dakvorta na startu Australijan opena.

Drugi igrač planete nije imao mnogo problema i slavio je posle dva sata i 16 minuta igre – 6:4, 6:3, 7:5.