Miomir Kecmanović
twitter/@ATP_Tour
Miomir Kecmanović

twitter/@ATP_Tour

Miomir Kecmanović, Foto: twitter/@ATP_Tour

Srpski teniser Miomir Kecmanović je savladao Aleksandra Zvereva u drugom kolu turnira u Sinsinatiju posle tri odigrana seta!

Naš as je posle velike borbe izgubio prvi set, ali je u nastavku pokazao zašto mu se predviđa svetla budućnost. Ovo je bio njegov prvi trijumf protiv jednog od TOP 10 igrača na planeti, a ujedno i petog nosioca turnira. Dakle, sada je Kecmanoviću znatno "raskrčeniji " put da dođe do nedelje iz snova.

U drugom i trećem setu je bio kao furija, pa je potpuno uništio Nemca. Napravio je čak četiri brejka u ovom periodu, pa je slavio nakon dva sata i 17 minuta.

Stefanos Cicipas je kao favorit ušao u duel sa Janom Lenardom Štrufom i odmah prvi gem dobio na svom servisu, pa smo imali narednih nekoliko egal gemova, da bi Štruf napravio brejk i poveo sa 4:3.

Uspeo je da potvrdi brejk, da bi Cicipas smanjio na 5:4, pa je onda Jan Lenard Štruf na svom servisu osvojio prvi set. U drugom, grčki teniser je bio dosta ozbiljniji i duel je bio toliko napet da je otišao u taj-brejk.

Rodžer će pući od muke! Ovako su navijači Đokovića u Sinsinatiju pecnuli Švajcarca! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 16:30 Pohod na odbranu trofeja je počeo! Federer i Đoković, Foto: AP/Sam Greene * Federera i dalje progone te dve meč lopte * Srpski teniser plasirao se u 3.

Iako je Cicipas u taj-brejku vodio sa 3:0 imao je dosta poteškoća da slomi Štrufa i na kraju je uspeo i izjednačio, da bi nas nova drama dočekala u trećem setu.

Napravio senzaciju i eliminisao servis mašinu, Džona Iznera! Sada napaljen želi da skine Đokovića sa trona!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 19:13 Izbacio Amera posle velike borbe! Pablo Karenjo-Busta, Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG * Izner je izbacio Lajovića * Đoković je prvi nosioc na turniru u Sinsinatiju * Nagradni fond turnira je 6,05 miliona dolara Novak Đoković je saznao ime narednog rivala u trećem kolu ATP Sinsinatija.

Ponovo se otišlo u taj-brejk, samo ovoga puta gledali smo nešto veću dramu i Štruf je ispustio čak tri meč lopte, da bi četvrtu iskoristio i plasirao se u osminu finala Sinsinatija.

Sten Vavrinka je glatko izgubio od Andreja Rubleva sa 2-0 u setovima, posle borbe koja je trajala sat vremena i 25 minuta.

Posle šest odigranih gemova, Rublev je uspeo da namuči Vavrinku i "otme" brejk kako bi poveo sa 4:3, i bez većih problema dva gema kasnije osvojio prvi set.

U drugom, odigran je isti broj gemova, ali je Rublev veliki posao napravio već na startu meča, pošto je u trećem gemu napravio prvi brejk da bi u šestom spasao čak tri brejk lopte i kada je na semaforu pisalo 1-0, 4:2, može se reći da je meč već bio rešen.

Poslednji gem, Rublev je osvojio bez izgubljenog poena i plasirao se u osminu finala turnira serije 1000, gde će igrati protiv Rodžera Federera, a Jan Lenard Štruf ide na Danila Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Milan Borjan, ekskluzivna ispovest za "Alo!", u dodatku "Sport plus" (u četvrtak na kioscima)