Miomir Kecmanović
qatartennis.org
Rafael Nadal

AP Lee Jinman

Rafael Nadal, Foto: AP Lee Jinman

Rafale Nadal se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Akapulku, ali mu je Miomir Kecmanović pružio dostojan otpor. Srbin jeste završio je učešće na turniru porazom od Rafaela Nadala u osmini finala, ali je ostavio pozitivan utisak u meču protiv drugog tenisera planete. Nadal je opravdao je ulogu favorita protiv Kecmanovića i za 96 minuta slavio 2:0 (6:2, 7:5).

Španac je igrao furiozno od starta meča, a Srbin na takav Rafin ritam nije imao odgovor, pa je vrlo brzo Nadal poveo sa 5:0 i rutinski rešio prvi set.Sve što je Kecmanović uspeo da uradi bio je jedan brejk u sedmom gemu.

U drugom setu Srbin je bio znatno bolji nego u prvom. Posle ujednačene igre, Nadal je osvojio brejk u osmom gemu i servirao je za pobedu, ali je Kecmanović uzvratio na identičan način i ostao u setu. Ispostavilo se, ipak, samo za kratko. Rafa je bez problema uzeo naredni servis gem, a potom iskoristio prvu brejk i meč loptu i trijumfovao. Rival Špancu u četvrtfinalu biće Korejac Sonvo Kvon, koji je savladao Dušana Lajovića.