Sem Kveri
AP/Sam Greene
Sem Kveri

AP/Sam Greene

Sem Kveri, Foto: AP/Sam Greene

Jednog dana će se po ovoj priči snimiti film. Amerikanac Sem Kveri je usred noći pobegao privatnim avionom iz Sankt Peterburga, a sve zbog toga što je bio pozitivan na koronavirus. Kveri je, uz suprugu Ebi i osmomesečnog sina Forda, bio pozitivan na virus neposredno pred početak turnira. Organizatori turnira u Sankt Peterburgu su izdali saopštenje u kom su objasnili ceo niz dešavanja. 

Da li opravdavate Kverijev potez?

 

- Kveri nam nije otvorio vrata sobe – ni 12. oktobra, kad je rekao da to ne može da uradi jer mu dete spava, ni 13. oktobra, iako smo smo dolazak dogovorili - napisali su organizatori turnira u saopštenju.

Kveri je trebalo da bude podvrgnut novom testu u četvrtak, ali se ni to nije desilo.

- Umesto da se ponaša u skladu sa ATP pravilima, on je 13. oktobra u 5.45 ujutru, zajedno sa porodicom, napustio hotel a da o tome nije obavestio recepciju, ali je viđen na sigurnosnim kamerama.

Organizatori su potvrdili da je Kveri privatnim avionom napustio Rusiju i da je o tome obavestio predstavnika ATP, ali ne i čelnike turnira koji su "u nekoliko navrata pokušavali da pregledaju porodicu Kveri".

ATP sad može da izrekne drakonsku kaznu 33-godišnjem Kveriju, u najgorem slučaju sa čak ri godine suspenzije sa Tura plus 100.000 dolara. To bi praktično označilo i kraj karijere Amerikanca koji je od tenisa zaradio nešto više od 12 miliona dolara. Najveći uspeh karijere mu je polufinale Vimbldona 2017. godine. 

PROČITAJTE JOŠ: