Teniska reprezentacija Kanade
AP Manu Fernandez
Teniska reprezentacija Kanade

AP Manu Fernandez

Teniska reprezentacija Kanade, Foto: AP Manu Fernandez

Teniska reprezentacije Kanade prvi je polufinalista finalnog turnira Dejvis kupa koji se igra u Madridu. U prvom četvrtfinalu Kanada je pobedila Australiju 2:1 u pobedama. 

Janko u centru pažnje - Stigle poruke podrške, oglasio se i Rafael Nadal (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 21.11.2019. 17:58 Janko Tipsarević je danas, posle dubl meča u kojem je sa Troickim poražen od Francuza Pjera Erbera i Nikole Maua, dobio priznanje od Dejvis kupa za sve što je ostvario tokom teniske karijere.

Odlučujući poen Kanadi doneo je dubl Pospišil/Šapovalov koji je posle uzbudljive borbe uspeo da savlada Australijski par Tompson/Pirs 2:0 (6:4, 6:4). Kanađani su silno krenuli dubl susret pošto su uspeli da naprave brejk već u prvom gemu i da steknu lepu prednost koju nisu ispustili do kraja prvog seta.  Australija je mnogo bolje počela drugi set. Osvojili su prva tri gema veoma brzo i delovalo je da će uspeti da izjednače. Tada su se Kanađani probudili i vezali tri gema za izjednačenje, da bi kasnije potpuno uspeli da preokrenu i pobede sa 6:4, 6:4.

Vasek Pospišil je sa 2:0 (6:7, 4:6) pobedio Džona Milmana u prvom meču dana i tako najavio moguće iznenađenje koje se na kraju i dogodilo. Šapovalov je mogao već posle drugog singla da iskoristi priliku i odvede Kanadu u polufinale, ali u tome nije uspeo pošto je izgubio od Aleksa De Minaora  2:1 (3:6, 6:3, 7:5) tako da je pobednika morao da odluči dubl susret. 

NAJNOVIJE IZ SPORTA:

Kanada u polufinalu čeka boljeg iz duela Srbija – Rusija, a u četvrtfinalu još se sastaju: Velika Britanija - Nemačka i Španija - Argentina. 

BONUS VIDEO:

Džajić posle utakmice sa Ukrajinom: Putokaz za Norvešku