Novak i Srđan Đoković
Marko Metlaš/Alo!
Novak i Srđan Đoković

Marko Metlaš/Alo!

Novak i Srđan Đoković, Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, gostovao je u emisiji "Upitnik" na RTS, u kojoj je govorio o Noletovim izjavama vezanim za Hrvatsku, o odbijanju Britanskog državljanstva i zašto nas ne vole na Zapadu...

- Ne znam zaista zašto Zapad ne voli Srbiju, Novaka. Imali ste primer i kada mu ceo stadion zviždi, on u mikrofon kaže: "Vi ste najdivnija publika na svetu".  Novak se bori reketom, bori rečima, on pokazuje da smo deo ove civilizacije.

Kecmanović sa Novakom Đokovićem

Youtube, screenshot

 

Na pitanje voditeljke o ponudi za dobijanje Britanskog državljanstva, Srđan je rekao:

. Nikada nismo razmišljali o Britanskom državljanstvu, zapravo o tome nismo odlučili mi, nego smo pitali naše klince. Mi smo deo ovog naroda i zato je odluka bila NE, po tom pitanju. 

 

Novak Đoković, Rolan Garos

Tanjug/AP, Pavel Golovkin

 

Jedno od pitanja bilo je i Novakovo izjašnjavanje vezano za Hrvatsku i Hrvate koje uvek hvali i zobe ih braćom.

- Kakav je problem što je navijao za Hrvatsku, to su naše komšije, to su Novakovi ptijaztelji. Setite se poplava, Novak nije pomagao samo Srbiji, nego Hrvatskoj, Bosni, to je bila jedna zemlja. Imali smo sreće da živimo u Jugoslaviji, toj lepoj zemlji, sad smo rasparčani, jedino kako možemo da napredujemo kao region je da se ujedinimo, svako neka se moli bogu u svojoj kući, ali napolju treba da smo ujedinjeni", rekao je između ostalog Srđan Đoković u "Upitniku".

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Hoće li se Novak vratiti u Srbiju jednog dana?

- Naravno da će se Novak posle završetka karijere vratiti u svoju zemlju, dovešće i članove svoje uže i šire porodice u svoj rodni grad Beograd - otkrio je Srđan Đoković. 

Komentari (4)

Novosadjanin

28.05.2019 22:08

Да, прихватам, то су ваши пријатељи и ваше комшије. То су и моје комшије, али нису пријатељи, и никада неће бити. Ви вероватно морате понекад везати ваше јахте у њиховим лукама па не смете да се одредите другачије. И немој мени молим те као вечерас на ТВ-у да причаш о породици као јакој основи сваког друштва и ....... остале фразе. Па ко је довео породицу у кризу него ти. Ко је довео првака света у кризу него ти. Смањи доживљај и не ке*ај више.

Sanja

29.05.2019 11:55

@Novosadjanin - E, ti ces da mu pricas! Novak je covek kosmopolita a pre svega voli Srbiju i predstavlja je najbolji moguci nacin! Sta tebe briga za njegovu jahtu! Ima pravo da bira svoje prijatelej, makari medju Hrvatima...uostalom on je iz mesovitog braka, majka mu je katolkinja

Nes

28.05.2019 22:13

Da navija za Hrvate koji su ljudi , a ne za Hrvate koji podrzavaju ustastvo , a ako su mu prijatelji takvi , onda tu debelo nesto nije u redu sa vaspitanjem , ili je po sredi neki materijalni interes ili da vam jahta moze mirno da plovi Hrvatsko obalom.

Srdjane

28.05.2019 22:53

Ja Rodjena Srpkinja Uvek navijam za Hrvatice protiv nekih iz sveta, a pitam te Srdjane, zasto ne kazes da je Noletova majka hrvatica i Budes Ponosan zbog Divne Porodice