Mats Vilander
ALO! Vuk Žarić
Mats Vilander

ALO! Vuk Žarić

Mats Vilander, Foto: ALO! Vuk Žarić

Proslavljeni švedski teniser i voditelj popularne sportske emisije "Gem, Šets, Mets" gostovao je u emisiji Oko na RTS-u gde je pričao o raznim temama vezanim za tenis, kao i o svom najvećem protivniku Novaku Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ:

NE MOŽE! BOL IPAK JAČI! Veliko ime svetskog tenisa se povuklo sa Rolan Garosa!

JAVIO SE NOLE POSLE POBEDE Đoković: Nije ovo prvi put... (FOTO)

KIRJOS PONOVO U ELEMENTU Divljao, bacio reket ka sudiji, a onda je DOHVATIO STOLICU... (VIDEO)

Vilander je sve šokirao svojom izjavom odmah na početku emisije.

'' Ako bih morao da biram teniser da mi spase život kroz finale, onda ne bih birao ni Nadala ni Federera, već samo Novaka. ''

Ovu izjavu je malo ko od njega očekivao, ali to nije bilo sve.

'' Novak je psihički najjači igrač na turu. Federeru se vidi u posldenje vreme, kao npr. u Australiji da više psihički nije tako stabilan kao pre, '' pa je nastavio.

Mats Vilander u emisiji

Screenshot, RTS

Mats Vilander u emisiji "Oko" na RTS, Foto: Screenshot, RTS

'' Novak sada više nema nijednu slabost, za razliku od ove dvojice. On igra savršen, tenis. Sada možemo da zamislimo da Novak ne izgubi niti jedan meč, što je nekada u tenisu bilo nestvarno. Ima perfektan ritern i kada igrate sa Novakom to je kao sa zidom, sve vraća i nemoguće je da se igra sa njim. ''

Vilander je prokomentarisao i kakvo je ponašanje tenisera van terena, pa je ponovo nahvalio Noleta, ali i Rafu i Federera.

'' Novak, Rafa i Federer su osim na terenu najbolji i van njega. Idealni su sagovornici za intervju, a nije im teško da stanu popričaju i pozdrave se sa svima, veoma su profesionalni i druželjubivi, '' rekao je Šveđanin, a onda se dohvatio i najtežeg perioda u karijeri Đokovića.

'' Ta transformacija koju je Novak imao u poslednjih godinu dana je neverovatna. Bilo je veoma čudno, svi smo navikli da Novak uvek pobeđuje i ovo nam je to pravi šok. Ali, sada je sve kako treba da bude i ovo je ponovo onaj pravi Novak, možda i bolji neko ikada, zaključio je Vilander.