Novak i Jelena Đoković
Tanjug/Luca Bruno
Novak i Jelena Đoković

Tanjug/Luca Bruno

Novak i Jelena Đoković, Foto: Tanjug/Luca Bruno

Tako to ide sa najboljima, a takav je i srpski teniser Novak Đoković! Njegova supruga Jelena je otkrila kako se bore protiv "žute štampe":

"Sigurno je da kada si mlad, svetla reflektora i pažnja prijaju jer ti iskustvo u prvom trenutku ne alarmira da to može doneti neke poteškoće. Gledamo u javne ličnosti i mislimo da je ta vrsta publiciteta u redu. Ali, kako vreme prolazi, nedostaje vam čak i anonimnost, nedostaje vam privatnost da možete bilo kad, u bilo kom izdanju, raditi ono što vam je volja. Trudim se da se opirem svim tim zadatim formama, da budem svoja, i Novak svoj. Nekada zato trpim kritike zašto se nisam našminkala ili zašto nisam uvek u štiklama, ali sam odlučila da između onog kako ja sebe vidim i volim, i kako to javnost očekuje, da biram da ne razočaram ono što jesam. Vreme u kojem živimo, sa razvojem tehnologija i društvenih mreža, doprinelo je da je život javnih ličnosti dostupan u svakom trenutku. Svesna sam da kao supruga popularnog sportiste mogu biti interesantna žutoj štampi, pa se iz tog razloga trudim da ne dajem mnogo povoda za naslove".

Na konstantaciju da se ne uklapa u šablone i da ne voli da ide "lakšim putem", Jelena je rekla:

"Zašto jedna uloga mora da isključuje drugu? Smatram da su obe uloge veoma bitne u životu žene. Porodici ću uvek biti posvećena do poslednjeg atoma energije, ali imam i veoma jasnu listu prioriteta kada je reč o poslovnim obavezama. I Novakova i moja majka su radile i brinule i porodici, pa verujem da takav uzor treba da imaju i naša deca. Samo radom možemo doći do svojih ciljeva".

Đokovića obožavaju navijači širom sveta, a posebno dijaspora u Australiji:

"Drago nam je da sretnemo naše ljude gde god da Novak igra turnire. Znači mu ta podrška, jer mu prija kada na tribinama ima i svoje navijače, kada vidi našu zastavu. To se videlo i u Australiji na ATP Kupu, koji kao da se igrao usred Srbije. Atmosfera je bila neverovatna. Pomenula bih i Srbikose iz Pariza, grupu ljubitelja tenisa koji redovno dolaze na Rolan Garos i na masters u Bersiju. Velika podrška stiže i na turnirima u Indijan Velsu, gde dosta naših ljudi dođe iz Los Anđelesa i okolnih gradova. Ima još turnira na kojima se Novak sreće sa Srbima, kao što su Dubai ili Katar, kao i takmičenja u Kini ili Japanu. Hvala im svima, privilegija je imati takve navijače".

Novak i Jelena Đoković

(AP Photo/Claude Paris)

Novak i Jelena Đoković, Foto: (AP Photo/Claude Paris)

Mnogi ne znaju ali je i Jelena igrala tenis:

"Bila sam dete kada sam se bavila tenisom. Volela sam sport, ali mi je škola nekako uvek bila prioritet. Na vreme sam shvatila da ne bih bila u stanju da ostvarim neke zapažene uspehe u tenisu i više sam se posvetila učenju i knjizi. Verujem da nisam dovoljno relevantna da komentarišem Novakove mečeve na bilo koji način. Naravno da razgovaramo o svemu, pa i o tom delu njegovog života. Kada me pita za mišljenje, rado mu kažem šta mislim, ali on je taj koji zajedno sa svojim timom donosi odluke koje se tiču terena. Ja sam više okrenuta vaspitavanju naše dece, aktivnostima Fondacije, brojnim projektima koji prate Novak brend. Nas dvoje smo našli naš recept za sreću, napravili smo dobar balans, lepo smo se rasporedili i organizovali, što nije nimalo lako imajući u vidu intenzitet njegovih obaveza".

Na pitanje da li je teže biti na tribinama ili gledati njegove mečeve od kuće, Jelena je odgovorila:

Komentari (1)

Karamdjordje

15.02.2020 15:17

Nije se bavia tenisom vec teniserima