Jelena Genčić i Novak Đoković
youtube/AgapeShow
Jelena Genčić i Novak Đoković

youtube/AgapeShow

Jelena Genčić i Novak Đoković, Foto: youtube/AgapeShow

Jelena Genčić je osoba koja je mnogo dala Srbiji, plodovi njenog rada i dalje su tu!

Više od 20 puta bila je prvakinja Jugoslavije u tenisu, a ujedno je bila i kapiten reprezentacije SFRJ. Osvojila je peto mesto na rukometnom Svetskom prvenstvu 1958. u Nemačkoj sa Jugoslavijom!

Jelena Genčić je završila istoriju umetnosti, bavila se fotografijom i radila je ceo radni vek u školskom i kulturnom programu RTB, kao urednik i režiser programa.

I njena porodica je ispisala stranice srpske istorije, Jelenin deda, Lazar Genčić je bio bečki student medicine koji je postao prvi hirurg u Srbiji, dok je njegova supruga bila praunuka Tome Vučića-Perišić!

Jelena je bila jedno od sedmore dece njenih roditelja, a tek njihova priča je za anale!

Upravo je brat Lazara Genčića, Đorđe, bio ministar unutrašnjih poslova u vladi Nikole Pašića i politički vođa zavere protiv kralja Aleksandra Obrenovića.

"Nikada se nisam udavala iako sam nekoliko puta u životu jako volela. Prosto nikada nisam imala potrebe da se vežem za nekog jer mi je familija brojna. Moja braća i sestre imaju puno dece i unučića i jako smo srećni". 

Ona je umrla 1. juna 2013. godine, sahranjena je u Aleji zaslužnih građana, a Novak je ispunio njihov san, osvojio je Vimbldon i doneo joj je pehar!