Novak Đoković
Tanjug
Novak Đoković

Tanjug

Novak Đoković, Foto: Tanjug

Organizatori Mastersa u Majamiju, koji je Novak Đoković osvojio čak šest puta, objavili su pravila kojih će morati da se pridržavaju svi koji žele da uzmu učešće. Turnir iz serije Masters 1000 će se održati od 22. marta do 4. aprila, a još uvek nije poznato da li će se Novak pojaviti na njemu, ili će čekati sezonu šljake koja počinje krajem aprila u Evropi. 

Da li će Novak igrati u Majamiju?

 

Kako prenosi portal “Tennis Majors” nagradni fond za Masters u Majamiju je značajno smanjen, pa će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti samo po 300.000 dolara, što je ogromno smanjenje u odnosu na 2019. godinu kad su tadašnji šampioni Rodžer Federer i Karolina Pliškova podelili 1.3 miliona dolara! Koliko je smanjen nagradni fond za ovaj turnir možda najbolje svedoči činjenica da je na poslednjem održanom turniru u Majamiju ukupni zbog nagrada bio 16.700.000, dok će sada biti 3.34 miliona dolara!

Ako je verovati trenutnim najavama organizatora mečevi će se igrati pred navijačima, ali na stadionu neće smeti da bude više od 20 odsto kapaciteta. Prema sadašnjim procenama tokom svakog meča na tribinama će biti prisutno oko 750 ljudi. Promena u odnosu na prošle sezone je i što glavni teren neće biti smešten unutar "Hard rok stadiona", već se se igrati na otvorenim terenima. Ovakva odluka je doneta zbog epidemioloških pravila na Floridi.

Teniserke i teniseri koji budu došli u Majami neće morati da karantin kao što je to bio slučaj u Australiji. Svi takmičari, kao i njihovi treneri i članovi timova moraće da imaju negativan test na korona virus kako bi ušli u avion koji će ih voditi ka SAD. Kad budu došli na Floridu svi će ponovo biti testirani i vreme dok im ne stigne negativni rezultat provešće u hotelskim sobama. Što se tiče kretanja tokom trajanja turnira, ono će biti ograničeno na prostor od hotela gde će biti smešteni do stadiona. U slučaju kršenja ovog pravila igrač ili igračica će automatski biti kažnjeni i neće moći da se nadmeću.

PROČITAJTE JOŠ: