Jelena Janković
Profimedia
Jelena Janković

Profimedia

Najbolji vrisak WTA tura: Jelena Janković, Foto: Profimedia

Ko bi rekao?! Poljakinja Agnješka Radvanska otkrila je u intervjuu za CNN da je srpska teniserka Jelena Janković najglasnija na WTA turu!

Ovo je mnoge iznenadilo jer je poznato da tokom mečeva najglasnije vrište Marija Šarapova i Viktorija Azarenka, ali se pitanje voditelja Peta Keša nije odnosilo samo na teren, već i na ono što se dešava u svlačionici.

- Ko je najglasniji u svlačionici? Ko pravi najveću buku? - pitao je Keš, a Radvanska je ko iz topa odgovorila:

- Jelena Janković!

Keš je potom prasnuo u smeh i potvrdio da bi njegov odgovor bio isti. Intervju je bio kratak pošto vremena za objašnjenje nisu imali ni Aga ni Keš, a bilo bi veoma zanimljivo čuti kako bivši teniser zna isto što i Poljakinja.

Treća teniserka sveta je potom odgovorila na još neka pitanja, a kao najvećeg borca i najbolje obučenu teniserku navela je Karolinu Voznjacki. Za bekhend je pohvalila Serenu Vilijams, najbolji servis po Agi pripada Karolini Pliskovoj, a forhend i duhovitost Anđeliki Kerber.

Marija Šarapova - 101 decibel

Marija Šarapova

Profimedia

Marija Šarapova, Foto: Profimedia

S obzirom na to da je Radvanska računala i ono što se dešava u svlačionici, pobedila je Jelena Janković, ali neprikosnovena u vrištanju na terenu je lepa ruska teniserka, trenutno suspendovana zbog dopinga.

Monika Seleš 93,2 decibela

Monika Seleš

Profimedia

Monika Seleš, Foto: Profimedia

Možda i pionirka vrištanja na terenu. Počelo je od nje, a zanimljivo je da sve teniserke sklone vrištanju nju navode kao uzora. Naravno, ne samo zbog toga.

Serena Vilijams 88,9 decibela

Serena Vilijams

Profimedia

Serena Vilijams, Foto: Profimedia

Mlađa od sestara Vilijams, Serena, ima više trofeja od Venus, a nadmašila ju je i u ovoj, može se slobodno reći, iritantnoj disciplini. Najjači zabeleženi vrisak Venus Vilijams bio je 85 decibela.

Viktorija Azarenka 83,5 decibela

Viktorija Azarenka

Profimedia

Viktorija Azarenka, Foto: Profimedia

Specifična Beloruskinja, koju navijači ili vole ili ne vole, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njeno ponašanje na terenu mnogima nije simpatično, a tome sigurno doprinose i zvuci koje ispušta kada udari lopticu.

Ana Kurnjikova 78,5 decibela

Ana Kurnjikova

Profimedia

Ana Kurnjikova, Foto: Profimedia

Ruskinja se penzionisala sa samo 26 godina, pa verovatno iz tog razloga nije dodala još koju desetinu decibela svojim urlicima.