Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA/PETER KLAUNZER
Novak Đoković i Goran Ivanišević

EPA/PETER KLAUNZER

Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: EPA/PETER KLAUNZER

Novak Đoković ima velika očekivanja od naredne sezone, za koju će pripreme početi 9. decembra, otkrio je za hrvatske medije njegov trener Goran Ivanišević. Ivanišević se tokom ove godine priključio timu najboljeg srpskog tenisera, a otkrio je da će se saradnja nastaviti i tokom naredne.

- Novakove pripreme kreću 9. decembra u Monte Karlu. Posle toga idem s njim 16. decembra u Abu Dabi gde će igrati egzibiciju i biću tamo s njim do Božića. Onda preuzima Marijan Vajda koji će s njim ići u Australiju na ATP Kup i Australijan Open. Dogovorili smo se da će on biti na dva Gren slema ja na dva. Za sad je plan da ja budem s njim na Vimbldonu i US Openu - rekao je Ivanišević za “Jutarnji list”.

Na pitanja kakva su očekivanja od naredne sezone, Hrvat je rekao:

- Očekivanja su uvek velika, pogotovo kad radite sa igračem kao što je Novak, kod kojeg je i samo finale neka vrsta neuspeha. Još više će se boriti naredne godine, pošto je ovu završio na drugoj poziciji.

Otkrio je Ivanišević i kako se priprema sa Đokovićem za svaki meč.

- Sve zavisi kad je on raspoložen. Nekad zajedno gledamo smešne video-klipove i umiremo od smeha pet minuta pre meča. Pravilo je da nema pravila. Ali kada on izađe na teren, nikad nisam video takvu koncentraciju, to je neverovatno. Imamo sjajan odnos, kao i sa Vajdom. Jako puno pomažu mentalitet i jezik.

Đokovića krajem decembra očekuje Mubadala šampionat, a onda ATP Kup, turnir u Adelejdu i Australijan Open.