teniserka, tenis, reket
AP/Andres Kudacki
teniserka, tenis, reket

AP/Andres Kudacki

teniserka, tenis, reket, Foto: AP/Andres Kudacki

Italijanski teniser, Enriko Becuzi već 26 godina pokušava da ostvari svoj san, on učestvuje na svakom turniru gde ima šansu da pobedi i sakupi bodove koji bi ga odveli na ATP rang listu, međutim, do danas Italijan nije uspeo da trijumfuje i iza sebe ima 270 izgubljenih duela.

Poslednji put je igrao na turniru u Antaliji u Turskoj, 16. decembra, tada je u dublu sa domaćim teniserom Emirom Sendoganom izgubio od ruskog para Panin – Zubrov, te je propustio priliku da uđe na ATP.

Priču o ovom teniseru rodom iz Pize je podelio i "Vol strit žurnal" pre četiri godine.

Ekonomski američki list pisao je o teniseru entuzijasti koji je tada putovao iz Južne Amerike u Kinu kako bi pokušao da se pozicionira na ATP, pod naslovom “Legenda o teniskom izazivaču”.

Becuzi uporno nastavlja svoju misiju četiri godine kasnije i posle svih neuspeha:

 

Želje ne manjka:

"Tenis je moja strast. Kasno sam počeo i da se takmičim, sa 21 godinom. Rekli su mi da sam već mator. Nije me bilo briga. Nema tih godina kada je reč o ispunjenju sna. 2003. godine, na turniru u Sofiji, bio sam na pragu da pobedim prvi put u životu. Sledeći dan sam trenirao jače. Dok budem imao snage i želje, pokušavaću. Ne želim da odustanem. Tražim pobedu, samo jednu, a zatim mogu da se penzionišem”.