Novak Đoković
EPA-EFE/MICHAEL DODGE
Dimitrov

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Dimitrov, Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Amerikanac Tomi Pol je napravio senzaciju pobedivši Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima (6:4, 7:6, 3:6, 6:7, 7:6) posle pet sati i 23 minuta!

Ovaj 22-godišnjak je pobedio 18. nosioca na Australijan openu posle velike drame!

80. igrač na svetu je vodio 2:0 u setovima, Dimitrov je potom uzvratio, slavio u četvrtom setu u taj-brejku i na krilima tog poduhvata je nastavio da igra dobro i u petom setu!

Bugarin je napravio brejk, imao priliku da meč preokrene u svoju korist pošto je vodio 5:3 u odlučujućem setu, ali Pol je na ivici ispadanja napravio pravo čudo, izjednačio je na 5:5 i potom obezbedio odlučujući taj-brejk!

Tomi Pol

EPA-EFE/LYNN BO BO

Tomi Pol, Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Obojica igrača su sigurno odigrali svoje poene, ali Tom je prvi načeo Dimitrova i oduzeo mu servis na sedmom poenu! Bugarin je u tom trenutku mentalno pao, a pošto se odlučujuć taj-brejk igra do 10, Amerikanac je nastavio da melje Dimitrova! Bugarin nije odbio nalet 22-godišnjaka koji je do kraja uzeo svaki poen!

Ovo je veliko iznenađenje pošto se očekivalo da favorizoovani Dimitrov pobedi! Bugarin i Amerikanac se nalaze u istom delu kostura kao Novak Đoković, a ispadanjem nosioca kao što je Grigor, put do potencijalnog novog finala je olakšan! Da je Bugarin kojim slučajem dobio, u potencijalnom duelu sa Đokovićem bi se našao u polufinalu Australijan opena!

Pol će se u narednom kolu sastati sa Mađarem Fučovičem koji je pobedio Šapovalova, pa potom i Sinera!