Gala veče posle Vimbldona
Profimedia
Gala veče posle Vimbldona

Profimedia

Novak Djoković i Simona Halep, Foto: Profimedia

* Novaku je ovo bila peta šampionska večera

* Kralj svetskog tenisa pohvalio Rumnku, novu šampionku Vimbldona

* Halepova prvi put u karijeri osvojila Gren slem

Novak Đoković se na gala večeri pojavio odeven u elegantni smoking, ali za razliku od prošle godine, kada je bio u društvu supruge Jelene, njenih roditelja i svog trenerskog tima, ove godine je došao sam. Nije to bila jedna promena u odnosu na ono što se dešavalo na balu prošle godine. Ove godine izostao je tradicionalni ples pobednika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Novak nije zaigrao sa Rumunkom Simonom Halep, koja je u finalu u konkurenciji dama bila ubedljiva protiv Serene Vilijams (6:2, 6:2).

Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Izgleda da je to bila i želja Rumunke. Neposredno pošto je prvi put karijeri osvojila titulu u Londonu, Simona je objasnila da ima veliku tremu zbog tradicije na Vimbldonu.

- Pod stresom sam zbog toga što treba da igram. Ali ako me dečak zamoli za ples, ja moram da prihvatim. A baš imam tremu zbog toga. Nadam se da će i u tom slučaju sve proći dobro i da ću uživati u večeri - objasnila je Rumunka.

Gala veče posle Vimbldona

Profimedia

Simona Halep, Foto: Profimedia

Izgleda da je Novak pročitao ove reči i da je odlučio da koleginicu poštedi eventualne nelagode, pošto je prethodnih godina pokazao da se na podijumu za igru snalazi podjednako dobro kao i na terenu. O tome svedoči i način na koji je igrao prošle godine sa Anđelik Kerber ili ranije sa Serenom Vilijams.

PROČITAJTE JOŠ: