Marko Trungeliti
AP/Thibault Camus

Marko Trungeliti, 29-godišnji teniser, daleko je od svetskog vrha, uglavnom igra na manjim turnirima van ATP scene, a koji je pažnju svetske javnosti skrenuo prošle godine kada je automobilom iz Barselone, sa bratom, majkom i 89-godišnjom bakom, putovao 1.000 kilometara da na Rolan Garosu popuni mesto “srećnog gubitnika”, a zatim ušao u drugo kolo i zaradio 80.000 eura.

Pročitajte još:

DE HEA PRO'PO Da li ovaj podatak pokazuje da je španski golman samo bleda senka onog iz prethodnih godina! (VIDEO)

BILO IM JE SMEŠNO KAD JE DOVEDEN ZA 80 MILIONA Defanzivac je najbolji fudbaler Premijer lige još od Džona Terija! (VIDEO)

KAJRI VODIO SELTIKSE DO BREJKA U MILVOKIJU Voriorsi sačuvali domaći teren protiv Hjustona! (VIDEO)

Trungeliti je poznat u teniskom svetu i kao "zviždač", jer je 2015. godine otkrio kako funkcioniše teniska mafija i kako se nameštaju mečevi na manjim - fjučers turnirima.

Saznao je sve tako što je i on bio umalo uvučen u tu mrežu...

Trungeliti se tada obratio Odeljenju za integritet tenisa (TIU), da bi prošle godine pristao da svedoči protiv kolega i argentinskih sunarodnika Federika Korije, Patrisija Erasa i Nikolasa Kikera.

Od tada je, kako je rekao, nepoželjna osoba u svetu tenisa...

Marko Trungeliti

AP/Alessandra Tarantino

Marko Trungeliti, Foto: AP/Alessandra Tarantino

- Primio sam sve moguće vrste uvreda, od igrača do menadžera. Niko me više ne pozdravlja. Ne žele me čak ni pogledati u oči. Čak su me i neki, koje sam smatrao prijateljima, pitali zašto nisam začepio usta - kaže Trungeliti.

Argentinac ističe da je hobotnica mnogo jaka.

- Mislite da treneri nisu uključeni u to? Jesu, i to jako. Non-stop se pristupa igračima koji su karakterni slabići, jer je to lak novac. Ako malo bolje razmislite, moguće je zaraditi sto hiljada dolara za sat rada - rekao je Trungeliti za AP.

On je kivan i na teniske čelnike.

- Niko me nije branio. Iskoristili su me i bacili ajkulama. Celi proces svedočenja bio jedan od najgorih koje sam vidio. Cenu plaćam i dalje, ali neću odustati. Nameštanje teniskih mečeva je javna tajna i ne da ga nismo iskorijenili, nego poprima sve veće razmjere - kazao je on.