Mateo Beretini
AP/Alberto Pezzali
Mateo Beretini

AP/Alberto Pezzali

Mateo Beretini, Foto: AP/Alberto Pezzali

Njega je više dotaklo otkazivanje turnira u Rimu, nego što će se otkazati Vimbldon:

Rodžer Federer

Youtube/Tennis Channel

Rodžer Federer, Foto: Youtube/Tennis Channel

"Moj teniski idol je oduvek bio Federe, rastao sam uz njegovu božanstvenu figuru. Kada sam bio dečak on je osvajao sve! Bilo je prelako da navijaš za njega, ali ja sam voleo kakav je on bio na terenu, njegovu tehniku, način na koji se kreće, poštovanje prema protivnicima! Jednom kad sam igrao turnire na kojima je on učestvovao, rekao sam sebi:'Okej, ne mogu više da navijam za njega, moram da se fokusiram na sebe'" - ističe Beretini koji smatra da bi idealan kraj priče za Federera bilo osvajanje zlatne medalje:

"Ako osvoji zlato u Tokiju, to bi bio savršen scenario njegove lude karijere. Ne mislim da mu treba da bi bio zadovoljan i srećan sa onim što je uradio, ali to bi bilo fantastično. Demonstracija onoga šta on može da uradi, koliko je kompletan u svim aspektima, i koliko je truda i napora uložio u njegovo telo sve ovo vreme. U njegovim godinama on mene pobeđuje lagano. Zabavljao sam se protiv njega u Londonu, dok je on igrao sjajno. Ja nisam bio spreman za taj nivo, ali cenim to!"

Za kraj je uporedio kako najbolji teniseri sveta utiču na svoje protivnike:

"Imao sam sreće da igram protiv "velike trojke" i Mareja, koji nije bio u najboljoj kondiciji, ali koji me je pobedio! Imao sam privilegiju da igram protiv njih četvorice. Federer me je stavio najviše u emocionalne poteškoće, Nadal u fizičke, a Đoković u tehničke!" - zaključio je Beretini!