Novak Đoković, Srbija
EPA/Ali Haider
Novak Đoković, Srbija

EPA/Ali Haider

Novak Đoković, Srbija, Foto: EPA/Ali Haider

Novi napada na Novaka Đokovića, pa pokajanje pod ogromnim pritiskom javnosti. Švajcarski komičar Stefan Buser uoutio je javno izvinjenje zbog neprimerenog komentara koji je dao u jednom podkastu u kojem je kritikovao "Adrija tur" i prvog tenisera sveta.

Sunarodnik Rodžera Federera je u poslednjem izdanju SRF-3 podkasta “Odds Men”, prilikom razgovora sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom, pominjao organizaciju “Adrija tura”, koju je prokomentarisao kao fijasko, jer je nekoliko tenisera kasnije bilo pozitivno na testiranju na koronavirus, a među njima i Đoković sa suprugom Jelenom.

Novak je, kao što je svima poznato, uputio javno izvinjenje rekakvši kako mu je žao zbog svega što se dogodilo i da je imao sasvim drugačiju nameru, ali Buser je to prokomentarisao na način koji se nimalo nije dopao brojnim slušaocima, naročito Srbima u dijaspori, koji su imali prilike sve to da čuju.

“Srbi visokog ranga obično se izvinjavaju samo u Hagu”, rekao je Buser i tako izazvao burnu reakciju.

Ubrzo je pokrenuta onlajn peticija da se preduzmu određeni kazneni koraci protiv Busera i njegovog medijskog tima.

Komičar je rešio da se sada javno izvini zbog komentara koji je izrekao.

“Naša kritika bila je usmerena protiv Novaka Đokovića i učesnika na njegovom Adrija turu, a ne generalno protiv Srba. Očigledno je da se nismo izrazili dovoljno jasno i zbog toga nam je žao. Kada sve pažljivo sagledamo, poenta da se "Srbi visokog ranga izvinjavaju samo u Hagu" je nedogovarajuća u vezi Novaka Đokovića, kom se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća - poručio je Buser preko Instagrama.

Buser je takođe dodao mu nije nije bio cilj da povredi bilo čija osećanja i poželeo je svima “mirno i opušteno leto” u ova “nervozna vremena”.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (1)

nije teško biti fin

08.07.2020 15:01

Nije to komičar nego glupander koji se trudi da "bude u korak sa svetom" u pljuvanju drugih....možda bi neki naš komičar trebao komentarisati njega uz opasku da švajcarci uvek koriste tudju muku da se obogate kao za vreme Firera...verujem da mu to ne bi bilo smešno kao ni njegovim sunarodnicima...