NIJE ZNAO KAKO SE ZOVE NI GDE SE NALAZI Hrvatski teniser se borio sa užasnom bolešću: Ujutru mi trnula ruka - uveče nisam mogao da govorim

Karlović (40) je pre sedam godina još uvek bio prilično uspešan na ATP turu, sve do jednog jutra kada je počeo da oseća čudne simptome.

Ivo Karlović
Ivo Karlović, Foto: EPA/Hamish Blair

"Sećam se kad sam bio u svom domu u Majamiju 2013. i kad sam počeo da primećujem neko čudno trnjenje u ruci. Probudio sam se u osam ujutru i pomislio da nije zbog nepravlnog položaja u kom sam spavao. Posle nekoliko minuta, žena me je pitala nešto, a ja nisam mogao da izgovorim reči", priseća se Karlović u skorašnjem razgovoru za ATP.

Tada je, kaže Ivo, osetio zabrinutost i iz veoma opravdanih razloga, jer je postepeno počeo da gubi osnovne motoričke funkcije.

"Kako su sati prolazili gubio sam osećaj u ruci i sposobnost govora. Na kraju dana se nisam sećao svog imena, niti gde se nalazimo. Nisam čak mogao da odgovorim ni na pitanja doktora. Imao sam strašne glavobolje i podvrgli su me mnogim testovima", opisuje Karlović, kod koga se vrlo brzo ispostavilo da je reč o encefalitisu.

Karlović je u istom razgovoru otkrio i da se lani borio sa motivacijom i da je posle ispadanja na Rolan Garosu bio ravnodušan jer je jedva čekao da se vrati kući.

"Morao sam da se borim sa sobom. Postavio sam sebi cilj Australijan open 2020. godine i ako ne uspem da se kvalifikujem, to je to, penzionišem se. Odigrao sam pet čelendžera na kraju 2019. i bio u mogućnosti da igram u Melburnu", rekao je Ivo.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi