Novak Đoković, Hrvatska, Srbija
Alo/Marko Metlaš
Novak Đoković, Hrvatska, Srbija

Alo/Marko Metlaš

Novak Đoković, Hrvatska, Srbija, Foto: Alo/Marko Metlaš

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić govorio je o statusu Novaka Đokovića u odnosu na najveće rivale. Pilić, koji je imao je veliki uticaj na razvoj Đokovića u sopstvenoj akademiji i kasnije bio savetnik reprezentacije Srbije kada je osvojena "salatara" i, stao je u odbranu srpskog asa zbog neadekvatnog odnosa u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poslednji u nizu primer je slučaj "Adrija Tur", zbog čega je svetski broj jedan dobio mnogo kritika.

Ključna stvar jeste da je Pilić savetovao Novaka da učestvuje na US openu, uprkos nekim čudnim pravilima i kompletnoj situaciji u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

Nikola Pilić

ALO! / Marko Metlaš

Nikola Pilić, Foto: ALO! / Marko Metlaš

"Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života".

Pilić smatra da je Đoković veliki favorit na US openu, posebno zbog izostanka Federera i vrlo verovatno Nadala, ali uz oprez.

"Da, Novak je veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate 'vezati' dve dobre sedmice, ne smete imati 'crni dan'. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta", zaključio je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune Đokoviću.

US open na programu je od 31. avgusta do 13. septembra.

PROČITAJTE JOŠ: